Les Franqueses condemna les pintades "per marcar" cases amb estelades

L'Ajuntament considera que es tracta d'un acte que suposa una coacció a la llibertat d'expressió

Societat

les Franqueses

Els principals partits amb representació municipal a les Franqueses del Vallès han mostrat el rebuig als atacs a "la llibertat d’expressió que han patit alguns veïns i veïnes per visualitzar la seva tendència ideològica". PDeCAT-Demòcrates, Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa (ILFC-E), Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP) i Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM) han consensuat un comunicat arran de les pintades que van aparèixer la nit de dissabte a diumenge a les cases del municipi que tenen penjades banderes estelades.

En el comunicat s'explica com la nit de dissabte a diumenge uns desconeguts van pintar les portes d’alguns veïns i veïnes del municipi, que tenen la bandera estelada penjada. Segons els signants, també es té constància que en els últims mesos hi ha hagut pintades a domicilis amb símbols i banderes espanyoles. "En qualsevol cas, es tracta de pintades que marquen els habitatges de persones per la seva ideologia i això recorda altres temps de règims totalitaris. Moments de la història que hem de retenir a la memòria perquè no es tornin a repetir", diu el text consensuat.

Aixi, l'Ajuntament de les Franqueses ha expressat "la més enèrgica condemna a qualsevol acte que suposi una coacció a la llibertat d’expressió, així com als intents de marcar a les persones per les seves idees, siguin quines siguin".

Els representants dels grups municipals signants fan una crida a la serenor. "Tothom té dret a expressar-se, però sempre d’una manera pacífica i cívica, sense vulnerar un principi bàsic de convivència: el respecte. Insistim en la condemna d’aquest tipus d’accions per marcar intencionadament les tendències polítiques de la ciutadania i refermem el nostre compromís en la lluita de la preservació de les llibertats democràtiques. Per últim, tornem a apel·lar a la convivència i al civisme per fer de les Franqueses del Vallès un municipi obert i respectuós", acaba el comunicat.

Tots els partits han valorat positivament que govern i oposició s’hagi posat d’acord consensuar el manifest. Han faltat Convergència per les Franqueses, que se’ls va convidar i han declinat la invitació, i el Partit Popular que encara no té cap representant designat després de la renúncia de Javier Álvarez.

 

Edicions locals