Una pancarta al balcó de l'Ajuntament de les Franqueses demana llibertat per a Sànchez i Cuixart

El consistori s'afegeix així a la campanya de denúncia a la detenció dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana

Política

les Franqueses

La pancarta, sobreposada a la senyera al balcó de l’Ajuntament, fa efectiu l’acord del ple municipal del dia 25 i reafirma la voluntat del consistori de denúncia de les accions legals aplicades pel govern espanyol contra la societat catalana i reclama la posada en llibertat sense condicions de Jordi Cuixart, president d’Òmnium, i Jordi Sànchez, president de l’ANC.

La moció, presentada pels grup d’Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa, també fa una crida a les institucions i a la ciutadania per a la defensa del marc democràtic, del diàleg i del respecte. També adhereix a l’Ajuntament a la Taula per la Democràcia, demanar una investigació judicial sobre la desmesurada actuació de la policia durant l’1 d’octubre i instar el govern espanyol a desmantellar el dispositiu de forces de seguretat extraordinari desplegat a Catalunya.

Aquesta moció va ser aprovada amb els vots a favor dels grups de PDeCAT-Demòcrates, ILFC, ERC i CpF i l’abstenció dels tres regidors del PSC.

 

Edicions locals