La Vilamagore medieval amplia horaris, espais i activitats

Sant Pere de Vilamajor viurà el cap de setmana la seva festa més emblemàtica

Cultura

Sant Pere de Vilamajor

Sant Pere de Vilamajor tornarà a entrar en el túnel del temps aquest cap de setmana per convertir-se en la Vilamagore del segle XII, quan acollia el palau comtal que era parada obligada per als nobles que viatjaven entre Barcelona i Girona, camí de França, i on el comte de Barcelona Berenguer IV es va casar amb Peronella d'Aragó.

 

La visita al poble aquest cap de setmana permetrà, doncs, transportar-se en el temps –gràcies a quasi 300 voluntaris– entre parades d'artesans i tastos de vi piment –vi medieval català.  De fet, en aquesta edició Vilamagor inicia una nova etapa, amb una ampliació horària dels espectacles i nous espais que fins ara no s'havien utilitzat i que són emblemàtics de Sant Pere.

Durant el Vilamagore Medieval hi haurà una dinamització contínua i renovada, amb cercaviles musicals i de percussió, campaments medievals, arquers, danses amb música en directe, guerrers, personatges itinerants, batalles, un trobador, justes de cavallers… A més es recuperarà l’incendi del castell i, fins i tot, altres novetats com un cau de bruixes i un riu de foc.

Totes aquests actuacions guanyen un indiscutible protagonisme i, alhora, giren entorn de l’adaptació teatral de la novel·la històrica Confidències d’una reina, de Teresa Sagrera, amb una adaptació feta per Jaume Baucis i la mateixa autora. També com a novetat, les escenes d’aquest espectacle central, dirigit per Jaume Baucis, guanyen més espais de representació i es reparteixen al llarg del dia, fent que el dissabte s’acabi a la meitat de l’espectacle i diumenge es continuï de la meitat fins al final.

Edicions locals