La Fundació Privada Vallès Oriental commemora el 25è aniversari

La jornada festiva s’iniciarà el proper dissabte dia 4 a les 10.10 h a la seu de Valldoriolf amb l’arribada i benvinguda a les famílies i amics de la Fundació

La Fundació Privada Vallès Oriental que presideix Esteve Marquès, celebrarà aquest dissabte, dia 4, a partir de les 10 hores, una festa especial amb motiu de la commemoració del 25è aniversari de la seva fundació. Al llarg de la jornada hi ha previstes a la seu de l’entitat situada a la carretera de Valldoriolf de la Roca del Vallès, l’organització i celebració de diversos esdeveniments esportius, socials i culturals, adreçats a les persones ateses i les famílies en general.

A primeres hores del matí, el pati del molí de càrrega acollirà diverses parades informatives i paradetes de venda d’artesania realitzada pel personal atès per la Fundació. A la sala Sílvia Ramada hi ha previstes les actuacions musicals del Conservatori de Música Granollers i de la Coral Albada, també de Granollers.

L’acte institucional es farà a les 12 h a la nau industrial del Centre Especial de Treball, i comptarà amb la participació, entre altres, del president de la Fundació; de l’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, i del director general, Juan M. Monsalve. La Dra. Mar Rosàs, presentarà una ponència sobre el tema ètica existencial. És previst també que la Fundació atorgui la insígnia d’or del Patronat a una persona que hagi destacat per la seva tasca en pro de l’entitat i que presenti el XIX Cicle de conferències La jornada commemorativa finalitzarà amb una paella per a més de 300 persones.

Els orígens es remunten a 1965

Els orígens de la Fundació es remunten a l’any 1965, quan un grup de pares i mares preocupats per la qualitat de vida i el futur dels seus fills amb discapacitat intel·lectual, van decidir constituir a Granollers l’Associació Patronat Comarcal de Pares de persones amb Disminució Psíquica, amb la finalitat de fomentar la seva assistència, recuperació i ensenyament.

El 17 d’octubre de 1992, en una assemblea extraordinària que es va celebrar a Granollers, es va prendre per majoria absoluta un important acord que contribuiria a millorar la gestió dels interessos i les activitats de l’Associació: constituir la Fundació Privada Vallés Oriental per a Disminuïts Psíquics, amb naturalesa permanent i de caràcter totalment social.

La Fundació es va constituir el 2 de novembre de 1992 i el 8 de juny de 1993, la Conselleria de Justícia va resoldre admetre la Fundació Privada Vallès Oriental amb el número 682 en el Registre General de la Generalitat de Catalunya, qualificant-la com a “fundació benèfica de tipus assistencial”.

Una oportunitat per conèixer més i millor l’entitat

Sota el lema “25 anys junts!” la Fundació commemora aquesta data tan rellevant per a l’entitat amb l’objectiu de compartir una vetllada amb les persones ateses i les famílies de l’entitat, els professionals i els amics i amigues de l’FVO. Al mateix temps vol donar difusió al projecte social de l’entitat i contribuir, en la mesura del possible, a què la societat sigui cada dia una mica més sensible a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

 

Edicions locals