Tercera persona morta a Llinars pel brot de legionel·losi

Fins ara s'han vist afectades set persones, però Salut no descarta que pugui haver-n'hi més els pròxims dies

Societat

Llinars del Vallès

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha informat que el brot de legionel·losi a Llinars del Vallès ha afectat fins ara 7 persones, 4 homes i 3 dones, d’entre 48 i 94 anys, tres dels quals han mort. La resta d’afectats, continuen hospitalitzats, un a la UCI.

Tots els casos viuen o han estat al municipi durant el període d’incubació i tenen patologia de base o factors de risc. Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 15 i el 28 d’octubre.

Paral·lelament continua en curs l’estudi ambiental per tal de delimitar possibles instal·lacions de risc a la zona i fer la inspecció, recollida i anàlisi de mostres i el tractament i, si s’escau, tancament de les instal·lacions implicades. Els centres sanitaris de la zona estan informats i estan col·laborant en la detecció i notificació de malalts a l’ASPCAT.

No es pot descartar, a data d’avui, que puguin aparèixer més afectats en els propers dies atès que el període d’incubació de la malaltia pot ser de fins a catorze dies.

El Departament de Salut recorda que la legionel·losi es contagia per per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols i no es transmet d'una persona a una altra; que les persones que tenen més risc són les fumadores, les que pateixen malalties cròniques que afectin al sistema immunitari, i les d’edat avançada; que es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques; i que es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.

 

Edicions locals