Unes 4.000 persones omplen la plaça de la Porxada per la llibertat dels consellers

Els concentrats han cridat a favor del govern de la Generalitat i de la vaga general

Política

Granollers

Unes 4.000 persones, segons la policia local, van aplegar-se dijous al vespre a la plaça de la Porxada de Granollers per reclamar la llibertat dels consellers del govern de la Generalitat empresonats a Madrid.

Membres de l'ANC i d'Òmnium van llegir un manifest per rebutjar tant els empresonaments dels consellers com l'aplicació de l'article 155, i s'ha assegurat  que "no pararem fins que el govern legítim sigui restituït, torni a casa i puguem fer efectiva la República". També van recordar-se Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i se'n va reclamar l'alliberament.

Durant la concentració, els aplegats van cridar a favor de la llibertat, del president Puigdemont, de la vaga general i va demanar-se la dimissió de l'alcalde, Josep Mayoral. A l'acte hi havia regidors de l'Ajuntament, com Àlex Sastre, portaveu del PDeCAT i visiblement afectat; el portaveu d'ERC, Pep Mur; i Maria Oliver, portaveu de la CUP a Granollers, qui demanava "unitat i organització popular com a única batalla contra la repressió de l'Estat". També hi havia alguns representants del PSC, com l'alcalde, Josep Mayoral, i les regidores Alba Barnusell i Mònica Oliveres.

També hi havia alcaldes de la comarca, com Joan Galiano, de Bigues i Riells, o Francesc Colomé, de les Franqueses. David Ricart, president del Consell Comarcal, va mostrar-se "indignat" i va demanar "més accions que concentracions". "Espanya ens ha perdut per sempre", va dir. 

En acabar els parlaments, la multitud va cantar l'himne dels Segadors i va anar fins a la plaça de la Corona, on va desplegar-se una pancarta del comitè de defensa de la república amb el lema Defensem la República

Edicions locals