Alcaldes de la comarca viatjaran a Brussel·les per "internacionalitzar el conflicte"

Ho han explicat en una trobada del PDeCAT del Vallès Oriental on han reclamat l'alliberament dels presos polítics

Política

Una trentena d'alcaldes i regidors del PDeCAT al Vallès Oriental han condemnat aquesta tarda la situació "injusta i injustificable" en què es troben des d'ahir els vuit consellers del Govern de la Generalitat, empresonats a Madrid.

"Volem donar el nostre suport a les seves famílies, també a les de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, i molt especialment a la de Jordi Turull", ha apuntat Àlex Sastre, regidor de l'Ajuntament de Granollers i president comarcal del PDeCAT, que ha qualificat Turull d'"amic, company i enorme polític". "Sentim ràbia i impotència, però no podem defallir. Tot i la repressió, al PDeCAT seguirem lluitant per l'alliberament de tots els presos polítics, per la restitució del govern legítim de la Generalitat i per fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre", ha apuntat Sastre.   

Setmana intensa
Alcaldes del PDeCAT que han estat presents a l'assemblea extraordinària de l'AMI i de l'ACM han explicat que alguns membres de les dues entitats es desplaçaran a Brussel·les per "internacionalitzar el conflicte" i que, dijous, una altra delegació d'alcaldes acompanyaran els membres de la Mesa del Parlament que han d'anar a declarar al Tribunal Suprem.

A més, s'han mostrat disposats a secundar la vaga general prevista per dimecres vinent: "secundarem la vaga o aturada de país si és convocada per la majoria de sindicats i per la Taula per la Democràcia", ha indicat Francesc Colomé, president de l'AMI al Vallès Oriental. Colomé també ha apuntat que "els alcaldes ens reservem un paper important abans de la manifestació del dia 11, ho hem d'acabar de perfilar", ha dit. 
 

Edicions locals