Diversos alcaldes de la comarca, amb la delegació d’alcaldes a Brussel·les

Els representants municipals han marxat aquest dimarts per internacionalitzar la situació que viu Catalunya

Política

Més de 200 alcaldes i alcaldesses de Catalunya viatjaran fins a Brussel·les aquest dimarts per denunciar la persecució judicial i ideològica que pateixen els representants del Govern i el poble català.

El viatge dels alcaldes a Brussel·les és una iniciativa de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Alguns dels representants vallesans de la delegació són Francesc Colomé (les Franqueses), Meritxell Budó (la Garriga), Francesc Deulofeu (Sant Celoni), Joan Galiano (Bigues i Riells), Pamela Isús (Sant Pere de Vilamajor), Jordi Xena (Santa Maria de Palautordera), Lluïsa Berdala (Sant Antoni de Vilamajor), Jordi Solé (Caldes de Montbui) i Joan Vila (Aiguafreda). 

Aquesta iniciativa forma part del conjunt d’accions que els comitès executius de les dues entitats van decidir emprendre, després de l’empresonament de part del govern català i de l’odre de detenció internacional emesa per la justícia espanyola de la resta de l’executiu exiliat a Brussel·les.

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques és l’entitat municipalista que compta amb més d’un miler d’ens locals associats, dels quals, 930 són ajuntaments catalans. Actualment ofereix serveis de formació, assessorament jurídic i ofereix productes i serveis a través de la Central de Compres del món local. Defensar els interessos dels ajuntaments perquè puguin oferir els millors serveis a la ciutadania és un dels principals reptes de l’entitat.  L’ACM es va constituir el gener de 1981.

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) està formada per 800 ens del món local (ajuntaments, consells comarcals, diputacions, entitats municipals descentralitzades i consorcis) que representen un 80% del total que hi ha a Catalunya. El seu objectiu prioritari és sumar esforços per aconseguir la creació d’un Estat propi per a Catalunya, en el marc de la Unió Europea. L’AMI es va constituir el desembre de 2011.

 

Edicions locals