El Banc dels Aliments espera recollir a la comarca 250 tones d'aliments en el Gran Recapte

La iniciativa solidària tindrà lloc els dies 1 i 2 de desembre en uns 140 mercats i supermercats atesos per uns 1.200 voluntaris

Societat

les Franqueses, Granollers

La Fundació Banc dels Aliments ha posat en marxa, per novè any consecutiu, la campanya especial del Gran Recapte d’Aliments, una proposta solidària que es farà a tot Catalunya els propers dies 1 i 2 de desembre. 

La Fundació Bancs dels Aliments ha posat en marxa, per novè any consecutiu, la campanya especial del Gran Recapte d’Aliments, una proposta solidària que es farà a tot Catalunya els propers dies 1 i 2 de desembre.

 

Dijous al matí van presentar la campanya comarcal Ramon Mora, delegat del Bancs dels Aliments del Vallès Oriental; Víctor Pedragosa, coordinador dels delegats de la província de Barcelona, i Natàlia Sanchís, gerent de la Fundació El Xiprer.

 

Els Vallès Oriental disposarà d’un total de 139 punts de recollida d’aliments, la majoria dels quals mercats i grans àrees comercials. En aquesta ocasió són 6 punts de recollida més que l’any passat.

 

L’objectiu per aquest any és arribar a aconseguir un total de 250 tones d’aliments, una quantitat que permetrà atendre amb total garanties durant tres mesos les necessitats solidàries més importants que en aquest camp porten a terme 28 entitats del Vallès.

 

Segons els representants del Banc dels Aliments, aquests aliments serviran per atendre un total de 10.772 persones, unes 500 menys que les ateses l’any passat. Mora ha dit al respecte que “aquesta xifra de persones necessitades ha baixat una mica l’últim any degut a la millora econòmica general i la marxa de molts emigrants als seus països d’origen”.

 

Com ja és habitual, El Xiprer de Granollers rebrà una bona part d’aquests aliments, ja que atén prop de 3.000 persones de la pròpia ciutat i també de Canovelles, la Roca del Vallès i les Franqueses.

 

Es necessiten 1.200 voluntaris

Per a fer realitat tot aquest desplegament, el Bancs dels Aliments busca voluntaris que puguin dedicar unes hores “a estimular i informar els clients de les gran àrees comercials quan entrin als establiments corresponents”.

 

Totes aquelles persones que hi vulguin col·laborar com a voluntaris s’hi poden registrar a través del web www.granrecapte.com. En total i per tal de cobrir amb bones garanties tots els punts de recollida, es necessiten uns 1.200 voluntaris.

 

En aquests moments hi ha apuntats, pel que respecta al Vallès Oriental, uns 400. “L’experiència de cada any ens diu que ens aproparem a aquesta xifra, tot i que són moltes les persones que esperen a apuntar-se a última hora”, remarcava Mora.

 

Aliments nutritius

La campanya pretén recollir aliments nutritius de llarga durada: oli, llet i conserves (peix i verdures) i sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la realitat actual de precarietat alimentària del país, fruit de la cronificació de la pobresa. A la passada edició, el Gran Recapte va aconseguir recollir 260 tones d’aliments a la comarca. A Catalunya es van aconseguir 4.374 tones a 2.692 punts habilitats de 370 municipis.

 

Edicions locals