La Diputació signa crèdits amb diversos ajuntaments del Vallès Oriental

Cardedeu, Caldes de Montbui, Llinars del Vallès, Martorelles i Vilanova del Vallès rebran una injecció de diners de l'ens

Societat

Caldes de Montbui, Cardedeu, Llinars del Vallès, Martorelles, Vilanova del Vallès

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va signar dijous, a la seu de la corporació, crèdits per valor de 45.909.795 euros amb alcaldes i representants de 21 ajuntaments de la demarcació. Caldes de Montbui, Cardedeu, Llinars del Vallès, Martorelles i Vilanova del Vallès són els municipis vallesans beneficiats.

Gràcies al conveni signat entre la Diputació de Barcelona i el Banc de Sabadell, els ajuntaments poden obtenir una línia de préstecs per a inversions a un tipus d'interès preferencial. Mercè Conesa va afirmar que aquests crèdits permeten assegurar l’"absoluta normalitat" dels ajuntaments, fet que demostra que la Diputació és "molt sensible a les necessitats de la ciutadania i del territori". Això permet treballar perquè els ajuntaments puguin "fer una prestació de serveis el més adequada i de la màxima qualitat", deia.

El programa acordat entre la Diputació i l'entitat bancària permet als ajuntaments reduir els costos financers dels préstecs dels municipis destinats a noves inversions, així com també poden acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions. Al llarg de tot l’any passat, la Diputació de Barcelona va signar crèdits per valor de més de 95 milions d'euros, dels quals 4,5 milions estaven subvencionats per la mateixa corporació.

En aquesta ocasió, els crèdits signats beneficien 21 poblacions de la demarcació, cinc de les quals del Vallès Oriental. Seran Caldes de Montbui, que rebrà un crèdit de 3.715.630 euros –106.763 subvencionats–; Cardedeu, que rebrà un crèdit d’1.100.000 euros –45.328 subvencionats–; Llinars del Vallès, que rebrà 170.000 euros –6.191 subvencionats–; Martorelles, amb 991.558 euros –39.683 subvencionats– i Vilanova del Vallès, amb 452.000 euros –16.461 subvencionats–.

 

Edicions locals