Renfe posa en funcionament els ascensors a l'estació de Granollers Centre

Acaben les polèmiques obres que han causat problemes d'accessibilitat a la parada ferroviària

Societat

Granollers

Les obres de millora de l'estació de Granollers Centre han acabat amb la posada en servei dels tres ascensors que connecten les andanes amb el pas soterrat, i que posaran punt i final a la polèmica manca d'accessibilitat de l'estació de França.

Els treballs han comptat amb un pressupost de prop d’1 milió d’euros i han suposat la instal·lació d’ascensors, l'augment de l’alçada de les andanes fins a la quota de carril, així com la instal·lació d’un nou paviment podotàctil.
 
A més de la instal·lació i rehabilitació de l’edifici de l’estació també s’han realitzat treballs adequació i millora de l’enllumenat del vestíbul, andanes i pas inferiors, perllongament i rehabilitació de les marquesines de les andanes i la instal·lació de nous encaminaments al vestíbul amb una redistribució dels controls d’accessos d’entrada i sortida.

Renfe ha incorporat també a aquesta estació el nou sistema d’informació del sistema de Rodalies de Catalunya amb la instal·lació de nous teleindicadors automatitzats per anunciar la circulació dels propers trens en temps real, així com megafonia centralitzada per poder emetre missatges actualitzats sobre la sortida dels propers trens, així com informació dels servei.

Durant aquestes actuacions, que van modificar la mobilitat interna dels clients a l’estació, Renfe va habilitar un pas superior provisional per connectar les diferents andanes de l’estació, una instal·lació que va ser retirada el passat mes d’agost, un cop s'obrien provisionalment els passos soterrats.

De fet, aquesta estructura de ferro i la manca d'un pas alternatiu per les vies va obrir la polèmica. La plataforma Stop Discriminació va recollir signatures per demanar que s'habilités un pas a nivell per a les persones amb mobilitat reduïda. Renfe s'hi va negar al·legant motius de seguretat. Finalment, l'estació ja podrà ser utilitzada per persones amb cadira de rodes.

Segons Renfe, aquestes actuacions beneficiaran els més dels 10.200 clients diaris que utilitzen aquesta estació, que disposa de 143 serveis de la línia R2, 32 de l'R8 i 16 trens regionals de la R11.

Edicions locals