Els 10 de les Franqueses aconsegueix 8.000 euros per a la recerca del càncer de ronyó

La cursa ha batut rècord de recaptació i ja ha acumulat gairebé 28.000 euros en donacions en les seves sis edicions

Societat

les Franqueses

La VI cursa benèfica Els 10 de les Franqueses ha assolit un nou èxit, aquesta vegada de recaptació, i és que la darrera edició ha recaptat 8.000 euros que aniran destinats a finançar projectes de recerca per saber quins components genètics afavoreixen la cura del càncer de ronyó.

La prova, organitzada pel Club d’Atletisme A4 el km amb la col·laboració del Patronat Municipal d’Esports, ha aconseguit superar amb escreix la recaptació de les edicions anterior. Gairebé 28.000 euros donats a l’Hospital de Sant Pau confirmen la consolidació, any rere any, d’aquesta cursa.

 

A la cursa, que compta amb un 90% de corredors de la comarca, essent les Franqueses el segon municipi amb més participants, hi han assistit 518 corredors, dels quals el 87% ha arribat a la meta.

 

El recorregut ha estat com el de l’any passat, homologat per la Federació Catalana d’Atletisme i consistent en donar dues voltes a un circuit de 5 km pel municipi. Enguany, com a novetat, s’ha ofert un servei de llebre per ajudar als atletes a millorar les seves marques.

 

Els guanyadors de la prova han estat Ali Benhmbarka, en la categoria masculina, qui ha completat els 10 km en un temps de 32 minuts i 29 segons, i Sílvia Segura, en la categoria femenina, que ho ha fet en 38 minuts i 26 segons.

 

Edicions locals