La Roca acollirà un Dron Parc, el primer parc lúdic tecnològic de l’Estat

Les instal·lacions de 4.600 metres quadrats a l’aire lliure s’inauguraran el proper 25 de novembre a la Roca del Vallès

Economia

Mollet del Vallès, Roca del Vallès, la

Segons l’Associació Espanyola de RPAS, fins al juliol passat s’havien venut a l’Estat uns 12.000 drons, un article que s’ha convertit en una de les joguines més regalades a grans i petits per Nadal. Davant aquesta realitat, el molletà Marc Subirà ha vist una oportunitat de mercat i ha impulsat, juntament amb tres socis més, el Dron Parc, un parc lúdic tecnològic que s’inaugurarà a la Roca del Vallès el proper dissabte 25 de novembre.

El dron parc neix de la idea inicial d’evolucionar el concepte del parc infantil actual. “Quan els nens s’anaven fent grans, els pares buscàvem una alternativa als chiquiparks i vaig pensar en unir dos interessos dels nens d’avui en dia: diversió i tecnologia”, explica Subirà. 

El molletà va realitzar el projecte al gener de 2015, però no és fins al juliol d’aquest any –amb l’arribada dels altres tres socis Jordi Peña, Alex Barba i Cesc Callejas– que el projecte esdevindrà realitat. “Serà el primer centre lúdic tecnològic a Espanya amb circuits permanents i escola de pilotatge de drons per a particulars i pilots professionals de drons en primera persona FPV”, explica Subirà.

El parc oferirà noves tecnologies  com  la realitat vitual i els drons com a producte estrella d’oci i aprenentatge per a nens i nenes a partir de 8 anys o adults.  També incorporarà altres serveis com la robòtica educativa, amb una aula per a nens de 3 a 12 anys, unes instal·lacions on “els nens podran aprendre, interactuar i comunicar-se amb altres nens i nenes”. 

Espai adequat
Amb un terreny de 4.600 metres quadrats a l’aire lliure i més de 3.000 metres quadrats de circuits permanent entre l’escola i els circuits de curses, el Dron Parc també vol ser un espai adequat per a tots aquells usuaris de drons que, amb la legislació actual, tenen restringits els espais de vol. “Volem ser un referent nacional oferint una solució perquè tothom pugui volar als nostres circuits i formar-se com a pilots de drons”, diu Subirà.

Entre altres serveis, el Dron Parc oferirà cursos de pilotatge de drons, de muntatge de drons i reforç escolar amb robótica educativa. Pel que fa a la competició, també oferirà lliga de curses de drons en dos categories de diferents nivells, equip de pilots professionals federats per competir campionats i curses a escala nacional i lloguer de drons per les persones que no en tinguin.
 

Edicions locals