Detingut un grup que robava bars després de fer-se passar per clients per inutilitzar l'alarma

Cinc comissaries, entre les quals la de Granollers, han treballat amb l'àrea d'investigació criminal de Girona

Societat

Granollers

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que robava amb força a bars i restaurants, després de fer-se passar per clients per inutilitzar les alarmes. La investigació ha resolt que estan implicats en 24 robatoris a bars, alguns d'ells a la zona de Granollers, i un més a una estant de la demarcació de Girona.

La investigació s'ha fet conjuntament des de les comissaries d’Arenys de Mar, Premià de Mar, Granollers, Martorell, Santa Coloma de Farners i de l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona. El resultat ha estat la desarticulació, el 15 de novembre, un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a comerços de restauració.

El grup, format per sis membres de nacionalitat romanesa, va ser detingut pels delictes de robatori amb força, danys, falsificació documental i pertinença a grup criminal. 

Els investigadors de la comissaria d’Arenys de Mar van detectar que des de principis d’any s’havien produït robatoris a establiments de la seva demarcació. En tots els casos, els robatoris es produïen en horari nocturn i tenien la característica que els locals tenien sistema d’alarma, però no s’activava, tot i que estava connectada.

Les investigacions van determinar que el grup habitualment es trobava en el local que volia robar la tarda anterior i, mentre prenien consumicions, estudiaven el local, la localització de la caixa enregistradora, les màquines escurabutxaques i l’emplaçament de volumètrics d’activació d’alarma.

En un moment de descuit, algú del grup pintava amb esprai el volumètric que els podia detectar i activar l’alarma en el moment del robatori i així l’anul·laven.

De matinada i amb el local tancat forçaven l’accés i entraven sense ser detectats pel volumètric, equipats amb guants i eines forçaven la caixa enregistradora i les màquines escurabutxaques i marxaven amb el botí.

Aquests fets i la coincidència en el modus operandi van despertar les sospites de les diferents unitats d’investigació. Va ser per aquest motiu que van decidir crear un grup conjunt format per agents de les unitats d’investigació d’Arenys de Mar, Premià de Mar, Granollers, Martorell, Santa Coloma de Farners i l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona que, mitjançant un treballat exhaustiu, acurat i coordinat durant els darrers mesos va permetre localitzar els integrants d’aquest grup organitzat i especialitzat amb aquest tipus de robatoris.
 
Un dels detinguts va quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos d’Esquadra mentre que els altres cinc detinguts van passar a disposició judicial divendres, un dels quals va ingressar a presó i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.
 

Edicions locals