La Nau B1, Gertrudis i Dàmaris Gelabert, nominats als premis ARC 2017

Els reconeixements de la indústria musical del directe també tenen en compte els espectacles de Tortell Poltrona i Albert Pla i d'Hotel Cochambre

Cultura

Cardedeu, la Garriga, Granollers

La representació dels artistes i equipaments del Vallès Oriental a les nominacions als premis ARC 2017 és generosa. La 15a edició dels reconeixements de la indústria musical del directe ha tingut en compte, entre altres, la sala Nau B1 de Granollers, el grup Gertrudis de la Garriga i la cantant Dàmaris Gelabert de Cardedeu.

La Nau B1 de Roca Umbert és una de les quatre nominades al premi ARC 2017 a la millor programació de sala de concerts de Catalunya, i competeix amb la Mirona de Salt i les sales Marula i Sidecar de Barcelona.

També opten a un premi els garriguencs Gertrudis, per la millor gira per festes majors de grups de temes propis, i competeixen amb Zoo, Doctor Prats i Aspencat.

La cardedeuenca Dàmaris Gelabert està nominada a la millor gira d'artista o grup adaptada a públic familiar, juntament amb el també vallesà Tortell Poltrona –pel seu espectacle amb Albert Pla–, el grup Xiula i Reggae per Xics.

Entre altres nominats vinculats a la comarca, també hi ha La Salseta del Poble Sec, nominada a la millor gira de grups de ball, i Hotel Cochambre, com a grup de versions.

Els premis ARC, són escollits per professionals de la indústria musical del directe, formada per mànagers, promotors, programadors de festivals, tècnics municipals de joventut i cultura, programadors de teatres i auditoris i agents de zona de Catalunya. També reben el suport d’altres actius del sector com l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya o l’Acadèmia de la Música Catalana.

Els guanyadors es faran públics en una gala que tindrà lloc el 5 de desembre al Mercat de les Flors de Barcelona, i serà conduïda per l'actor Quim Masferrer.

Edicions locals