Cs exigeix que es despengin pancartes i símbols de suport als presos polítics del Vallès Oriental

El partit taronja farà una instància als consistoris i presentarà un recurs a la Junta Electoral Provincial

Política

El coordinador territorial d’organització de Ciutadans (Cs) a Vallès Oriental i Osona, Manel Losada, ha anunciat que des de la seva formació es presentarà recurs davant de la Junta Electoral Provincial perquè “es retirin totes les pancartes i símbols que trenquen amb la neutralitat de les institucions catalanes”. Entre d'altres, Cs posa com a exemple Parets, que té a la balconada de l'Ajuntament un llaç groc gegant i una pancarta reclamant l'alliberament del conseller i veí de la població, Jordi Turull.

Losada considera que determinades institucions s’han convertit en un “instrument de propaganda política al servei dels
separatistes” en referència a les pancartes i símbols que pengen de les façanes d’alguns ajuntaments, com és el cas de Granollers, Parets o Llinars del Vallès, demanant la llibertat de polítics que “són a la presó per saltar-se les lleis”.

El dirigent de Ciutadans defensa que “des de les institucions no es pot fer propaganda ni afavorir cap partit polític” i en aquest sentit ha afegit que “cal garantir la neutralitat i la pluralitat ideològica de les institucions que representen tots els ciutadans, no només uns quants”.

Losada ha recordat que la Junta Electoral de Barcelona ja els ha donat la raó al recurs presentat per Cs i que ha obligat l’Ajuntament de Barcelona a retirar una pancarta de la façana del consistori. I en aquest sentit ha remarcat que des de la formació taronja s’estarà “molt pendent de totes aquelles actuacions propagandístiques que vulguin afavorir determinades ideologies”. És per això que asseguren que presentaran “tots els recursos que calgui” davant de qualsevol acció que pugui vulnerar la igualtat de condicions entre els partits que concorren a les eleccions.

Losada ha informat que, a banda del recurs a la Junta Electoral, s’estan presentant instàncies en ajuntaments com el de Parets o Granollers perquè es retirin immediatament els símbols i pancartes amb missatges polítics de la via pública i dependències municipals.

Acte de suport a Turull
D'altra banda, aquest dimecres, la Sala Basart de la Cooperativa de Parets acollirà un acte de suport al conseller Turull i per l'alliberament dels membres del govern empresonats i dels Jordis. L'acte està organitzat per Òmnium i l'ANC amb el suport del Comitè de Defensa de la República de Parets i altres entitats locals.

Edicions locals