Turull, des de la presó: 'Ens volen humiliats i escarmentats'

Òmnium i l'ANC de Parets organitzen un acte en homenatge al conseller fill del municipi vallesà

Política

Parets del Vallès

“Som a la presó injustament, per defensar els nostres ideals de manera pacífica i democràtica; ens volen humiliats i escarmentats”. Amb aquestes paraules s’adreçava el conseller Jordi Turull, a la presó des de fa quatre setmanes, als veïns i amics de Parets que dimecres van participar en l’acte d’homenatge organitzat per l’ANC i Òmnium de Parets.

La seva dona, Blanca Bragulat, va llegir una carta del conseller en una sala Basart Cooperativa plena de gom a gom. “El 21-D tenim l’oportunitat de demostrar qui per guanyar Catalunya en té prou amb urnes i qui necessita les porres”, deia l’escrit de Turull.

En l’acte de suport al conseller, organitzat per l’ANC i Òmnium de Parets, van intervenir-hi els diputats Lluís Corominas i Gerard Gómez del Moral, així com el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, i representants de les entitats sobiranistes. Corominas va indicar que “no és normal que algú estigui a la presó per defensar les seves idees polítiques de manera pacífica”, mentre que Gómez del Moral recordava el vessant humà de Turull i apuntava que “ningú no pot aturar la força d’un poble que vol decidir lliurement el seu futur”. “Per això –continuava–, hem de tirar endavant, persistir, ser tenaços, sempre democràticament i amb il·lusió”.

Miquel Buch, al seu torn, assegurava que “l’Estat ha demostrat que és capaç de reprimir, pegar i empresonar per evitar que diguem el que pensem”, i animava a “fer entre tots que l’estada d’en Jordi a la presó no hagi estat en va”. Pere Martínez, amic personal i vicepresident d’Òmnium al Vallès Oriental, recordava que “són a la presó per ser l’ànima del moviment que empeny el nostre poble a la llibertat”, i Josep Fort, coordinador comarcal de l’ANC, indicava que “l’únic delicte que han comès és complir la paraula que van donar el 27-S al poble de Catalunya”, i afegia que “cada minut a la presó és un minut menys de llibertat, i això ens afecta a tots”; “Blanca, Marta, Laura, estigueu orgulloses d’en Jordi; no esteu soles”, deia.

Pendents del Suprem
Jordi Turull i la resta de consellers empresonats, així com Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, declaren aquest divendres davant el jutge del Tribunal Suprem que s’ha fet càrrec del cas, qui podria decidir si els allibera de la presó preventiva.

Caminada i botifarrada
D’altra banda, l’ANC i Òmnium han organitzat diumenge al matí, des del pavelló Joaquim Rodríguez, una caminada solidària i una botifarrada per recollir diners per ajudar les famílies dels presos polítics. Les aportacions seran voluntàries. “Encara que el govern de l’Estat digui que no, en aquest país hi ha presos polítics, i això s’ha d’acabar”, insistia Josep Fort, de l’ANC. Les inscripcions seran a partir de les 9 h.

Edicions locals