El Club Natació les Franqueses comença a agafar forma

La setmana passada es va fer la presentació de la nova entitat, presidida per Josep Maria Mas

Esports

les Franqueses

La comarca compta amb un nou club de natació. Es tracta del CN les Franqueses, que es presentava oficialment aquest novembre en un acte a la sala de plens de l’Ajuntament de les Franqueses, de la mà de Josep Maria Mas, expresident del CN Granollers.

“Volíem començar al setembre, però ho hem avançat perquè hi havia nedadors del CNG que volien marxar per desavinences amb el nou cos tècnic”, diu Mas en referència a Cecilia Jiménez, Èlia Calvo, Helena Jaumà, Meritxell Mas i Pau Ribes, que han deixat la disciplina del club granollerí per embarcar-se en el nou projecte. Tot i això, el president assegura que “no volem perjudicar al CNG. Volem que hi hagi dos clubs de natació molt potents a la comarca”. Per aquest motiu, volen engegar un programa de promoció de la sincronitzada a les escoles de la zona sense tocar les de Granollers. “Ens interessa que hi hagi cada cop més nedadors de base que acabin nodrint les seleccions”.

El club tindrà la seu al nou centre de tecnificació de natació sincronitzada que està projectat al municipi franquesí –a la parcel·la situada entre la ronda Nord de Granollers i la carretera de Cardedeu (C-251)–. El consistori cedirà per 50 anys els terrenys, previsiblement, durant el mes de desembre. “Quan el centre estigui en marxa, segurament a finals del 2019, volem engegar també les seccions de natació, waterpolo i salts, aprofitant el trampolí de 30 metres que tindrem”. Mentre el projecte no sigui una realitat, el club començarà la seva activitat utilitzant els equipaments municipals del Patronat Municipal d’Esports de les Franqueses a Corró d’Avall.

Edicions locals