La Fiscalia arxiva la denuncia col·lectiva de la Plataforma d'Afectats per les Multes de les Franqueses

La Fiscal considera que no hi ha indicis d’infracció penal en les acusacions de la plataforma

Societat

les Franqueses

La denúncia col·lectiva, amb 106 signatures, que la Plataforma d’Afectats per les Multes de les Franqueses (PAM) va presentar a la Fiscalia el mes de juny contra l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha quedat arxivada. Segons el decret de la Fiscal de l’àrea de Granollers, no es poden apreciar “indicis suficients d'haver-se perpetrat cap infracció penal”.

En concret, la PAM acusava l’alcalde d’ocultació de documentació pública, prevaricació i malbaratament de diners públics. La denúncia feia referència a irregularitats en la contractació pública de l’empresa per a la instal·lació del fotovermell. En aquest sentit, l’Ajuntament assegura que l’oferta es va fer a quatre empreses i es va seleccionar una que és qui va guanyar el concurs. A més, la PAM denunciava que aquesta empresa és qui fa una preselecció de les imatges que posteriorment s’envien la Policia Local. En canvi, apunta l'Ajuntament, "ha quedat demostrat que és un agent qui valida i inicia l’expedient sancionador. Per tant, quan es tramita l’expedient és perquè hi ha una infracció de manera indubtable”.

Pel que fa al funcionament del sistema fotovermell, l'Ajuntament assegura haver acreditat que les infraccions no tenen en compte l’excés de velocitat, sinó saltar-se un semàfor en vermell. En aquest sentit, cal destacar que l’Ajuntament disposa d’un informe del Centro Español de Metrologia (CEM) que aclareix que “les espìres magnètiques no fan servir la velocitat, que suposadament poguessin mesurar, amb finalitats sancionadores, ni registren ni conserven els resultats de les mesures efectuades. És a dir, no hi ha una raó que justifiqui la necessitat del seu control metrològic, ja que la seva finalitat és indicar al semàfor la presència d’un vehicle”.

 

Edicions locals