Turull: "Això no va de partits, per això la resposta ha de ser de país"

El paretà i número 4 de Junts per Catalunya ofereix un míting acompanyat virtulament pel president Puigdemont

Política

Parets del Vallès

Visiblement emocionat i amb "un nus constant a la gola", el paretà i número 4 de la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat), Jordi Turull, protagonitzava aquest diumenge al vespre un multitudinari míting a un teatre de Can Rajoler que va quedar petit.

Aquest era el primer acte públic que Turull oferia a la seva població, Parets del Vallès, després de sortir dilluns passat de la presó i els seus veïns li van oferir una rebuda emotiva i multitudinària. L'aforament de 400 persones del teatre no va ser suficient per encabir tot el públic que s'hi va aplegar i per això l'organització va haver d'habilitar una sala annexa amb una pantalla des d'on el públic va seguir les intervencions.

Turull va pujar a l'escenari enmig de l'ovació del públic que es va posar dempeus per rebre'l. Visiblement emocionat, el paretà va agrair el suport rebut durant la seva estada a presó. "No sé si trobaré les paraules per agrair el suport a mi i a la meva família, perquè quan estàs tancat pateixes perquè saps que si els hi passa alguna cosa tu no hi seràs i el vostre suport m'ha ajudat molt. Un agraïment infinit", deia Turull. El polític va tornar a tenir un record pels que encara són a la presó, els membres del govern Oriol Junqueras i Quim Forn i els líders civils Oriol Cuixart i Oriol Sánchez. Per aquest últim, número 2 de la candidatura de Junts per Catalunya va tenir un detall especial: va fer pujar a l'escenari la dona de Sánchez, Susanna Barreda, a qui va regalar una rosa de color groc.

En el seu parlament, Turull va defensar que JxCat és la llista que encarna "tornar les coses al seu lloc: recuperar les institucions i retornar al Palau de la Generalitat el president Puigdemont, que va ser escollit democràticament". El candidat afegia que "això no va de partits, això ha estat un atac a la democràcia i per això la resposta ha de ser de país". Turull recriminava als dirigents que donen suport al 155 –C's, PSC i PP– que "primer són espanyols, després del seu partit i, si els queda temps, són demòcrates" i assegurava que els independentistes són en primer lloc "demòcrates". Per acabar, el paretà enviava un missatge als votants: "el món ens està mirant i el millor missatge que podem donar-los és que retorni Puigdemont".

Amb crits de "president, president", el públic donava la benvinguda a Carles Puigdemont, qui connectava en directe des de Brussel·les. Puigdemont explicava que les seves intervencions les fa des d'una "habitació fosca que no convida als somriures" però assegurava estar "esperançat. Les coses ens van bé i ens aniran millor després del 21-D", deia el president, qui va agrair la multitud d'accions de solidaritat.

El president insistia en la idea que "aquest no és moment dels partits, és el moment de la gent" i assegurava que el 21-D serà el moment de "triar entre els que volen reduir Catalunya a una província i els que volem Catalunya com a una nació. Els polítics provincians van a demanar permís a la metròpoli, que és la Moncloa, perquè és la manera de tenir Catalunya sotmesa", deia i demanava “votar amb criteri de ciutadans d’un Estat independent, com es va fer el 9-N, el 27-S i l’1-O". "Serà un missatge meravellós dir que malgrat les estomacades a Catalunya decidirem els catalans i no el tripartit de la por del 155", concloïa.

En l'acte, entre d'altres, també va intervenir la molletana i número 9 de JxCat, Aurora Madaula, qui va denunciar que "el feixisme torna a ser a Catalunya en forma de 155". "Hem vingut a fer fora el feixisme, aquest que empresona i que porta el nostre president a l'exili", deia Madaula.

Per la seva part, la directora de la campanya de JxCat, Elsa Artadi, va carregar contra els socialistes acusant Miquel Iceta de ser "el cavall de Troia contra el catalanisme" i de ser "còmplice d'enviar gent a la presó" i va demanar "fer un pas endavant per estar al costat del nostre president. Perquè torni Puigdemont cal votar Puigdemont".

 

Edicions locals