Endesa renova un tram de 16 km de línia elèctrica a Cardedeu

L'actuació beneficiarà més de 4.800 clients de Cardedeu, Cànoves i Samalús, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor

Societat

Cànoves i Samalús, Cardedeu, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica d’un tram d’una línia aèria de mitjana tensió per incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric de més de 4.800 clients de Cardedeu, Cànoves i Samalús, Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor.

Els treballs, que han suposat una inversió superior als 20.000 euros aportats íntegrament per la companyia, han consistit a renovar més de 16 quilòmetres d’una línia de 25 kV que discorre pel terme municipal de Cardedeu per tal de reforçar-la i dotar-la dels últims avenços tecnològics.

 

Així, s’ha substituït 17 suports de fusta per uns de nous, també de fusta (per integrar-la millor en l’entorn natural on està ubicada), 1 de fusta per un de formigó, i un seccionador aeri. Igualment, en tot aquest tram aeri (la línia és mixta, i té també 16,6 quilòmetres de traça subterrània) s’ha renovat els tradicionals aïlladors de vidre per uns nous de polimèric.

 

Aquest nou aïllament està fabricat a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporta significatius avantatges respecte als anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

 

Edicions locals