L'Ametlla obrirà un nou accés als barris de Sant Genís, Santa Creu i Les Roquetes

Durant el 2018 es construirà un nou pont que enllaçarà el carrer Enric Morera amb la carretera BP-1432

Societat

Ametlla del Vallès

L'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès millorarà durant l'any vinent l'accessibilitat als barris de Sant Genís, Santa Creu i Les Roquetes amb la construcció d'un nou pont sobre el torrent Verder que enllaçarà el carrer Enric Morera amb la carretera BP-1432.

La junta de govern local de l'Ametlla va aprovar l'actualització del preu del projecte de millora de l'accessibilitat i seguretat viària de la zona residencia nord-oest, a dos centres d'ensenyament primària i un institut, un projecte que data de l'any 2010 i que es va haver d'aturar a causa del context econòmic i que significa la millora de l'accessibilitat als barris de Sant Genís, Santa Creu i Les Roquetes comunicant el carrer Enric Morera amb la carretera BP-1432, a través d'un nou pont.

 

Amb aquesta intervenció es preveu una important reducció del trànsit pel centre del poble. A més, amb aquesta actuació també s'oferirà una alternativa d'accés a l'escola Els Cingles (amb més de 400 alumnes i de 40 persones en plantilla) i a l'institut Eugeni Xammar (amb més de 400 alumnes i de 50 persones en plantilla), de manera que per arribar-hi no caldrà passar pel nucli històric de poble. Amb tot, es dotarà d'una nova sortida a aquests barris, més ràpida i eficaç en casos d'emergència.

 

Aquesta actuació comportarà una nova canalització del torrent del Verder, condicionar els serveis afectats, construir noves escomeses i embornals, així com vorades i voreres, instal·lar nou enllumenat públic amb tecnologia led, construir un passatge peatonal fins el carrer Avellaners i una nova senyalització horitzontal i vertical al nou accés.

 

La licitació d'aquesta actuació s'ha d'iniciar abans de final d'any, i les obres s'han d'exectuar al llarg del proper. El pressupost és de 665.500 euros (IVA inclòs), i es podrà assumir després que el ple de 29 de novembre aprovés una modificació de crèdit per tal de reinvertir el romanent de tresoreria acumulat al llarg del 2017.

 

Edicions locals