Les Franqueses talla el trànsit a la Via Europa fins al gener per renovar el clavegueram

L'actuació forma part de la renovació parcial de la xarxa d'aigües residuals al polígon industrial Pla de Llerona

Societat

les Franqueses

Dilluns va començar la tercera i última fase de les obres que permetran millorar el transport de les aigües residuals i pluvials i reduir el risc d’inundacions al polígon industrial Pla de Llerona. Aquesta fase d'obres, que s'allargarà fins al gener, suposa el tancament total de la Via Europa al trànsit de vehicles.

La renovació del col·lector en alta GR01 per intrusió d’arrels al tram de la via Europa, al Pla de Llerona va comença la seva tercera fase dilluns al tram comprès entre el carrer Bèlgica i la rotonda de la carretera BV-1433, que suposa una longitud d’actuació aproximada de 97 metres. Això significa el tall al pas de vehicles a la Via Europa en aquest tram fins a principis del mes de gener.

 

En aquesta ocasió es tallarà el trànsit al vial davant la impossibilitat de fer desviaments pel polígon, com s’ha fet en les dues primeres fases d’actuació. A més, la profunditat d’excavació en aquesta zona, que serà superior als 5 metres, i l’ample d’aquesta d’aproximadament 6 metres, impedeix donar pas alternatiu.

 

Les obres, que tenen previst acabar a finals d’aquest mes, han permès la reposició del col·lector en alta GR01 de titularitat del Consoci Besòs Tordera amb l’ús de materials nous i l’ampliació de la seva capacitat millorant així la capacitat del col·lector i resolent les patologies detectades a la canonada a causa del pas del temps i la intrusió d’arrels. 

 

Edicions locals