La Guàrdia Civil intervé 3,3 tones d'haixix i 5.800 plantes de marihuana a Llinars del Vallès

Els tres detinguts utilitzaven naus embargades i distribuïen la droga en camions carregats d'aliments

Societat

Llinars del Vallès

La Guàrdia Civil ha intervingut a Llinars del Vallès 3.326 quilos d'haixix i ha desmantellat una de les plantacions de cànnabis interior més importants de Catalunya, en l'operatiu denominat Perunkas. En l'operació, que va començar el febrer i es va dur a terme en dues fases, han detingut tres persones, que duien a terme l'activitat en diverses naus d'un polígon industrial aprofitant que estaven embargades per bancs.

La droga es distribuïa en camions per Espanya i altres llocs d'Europa, amagada entre productes alimentaris. En una de les naus els agents hi van trobar 5.856 plantes de marihuana, amb una infraestructura de manteniment sofisticada. Per mantenir el conreu els detinguts havien comès un frau elèctric valorat en uns 430.000 euros.
 
 
En l'operació ha detingut dues persones, de 41 i 37 anys, veïns de València i Lliçà de Vall, respectivament, i un altre de nacionalitat britànica, veí de Barcelona, integrants del grup. Tots tres han passat a disposició del jutjat d'instrucció número 3 del Prat de Llobregat. Als detinguts se'ls imputa presumptes delictes contra la salut pública –tràfic de drogues i conreu o fabricació de substàncies estupefaents i defraudació de corrent elèctric.


La investigació va començar el mes de febrer, entorn d'una nau industrial ubicada al polígon de Llinars del Vallès on es produïa la marihuana. Els integrants del grup havien ocupat diverses naus industrials del polígon, aprofitant que estaven embargades per diversos bancs. En l'entrada a la nau els agents hi van trobar una gran i sofisticada plantació hidropònica de marihuana dividida en diverses sales. En total, la plantació ocupava quatre naus industrials connectades entre elles. Els agents també van registrar un domicili de Lliça de Vall on hi van trobar una sala de creixement de esqueixos de plantes de marihuana i una altra dedicada a l'assecat.


En total vans ser intervinguts 6.231 grams de pol·len d'haixix, 1.514 grams de marihuana, 504 esqueixos i 5.352 plantes de marihuana en estat òptim de recol·lecció, així com gran quantitat de material electrònic i la infraestructura de manteniment.


En una segona fase de l'operació, a mitjans de novembre, els investigadors van detectar en una nau del costat diverses persones carregant palets de caixes i aliments en un camió. Un d'aquests vehicles va ser interceptat a la Jonquera, on els agents hi van trobar 465 quilos de resina d'haixix i 63,5 quilos de cabdells de marihuana, camuflats entre els aliments. La Guàrdia civil va detenir el conductor del camió, un dels dos ciutadans de nacionalitat espanyola integrants del grup. Pel que fa als aliments, l'Institut Armat els ha donat a Càritas de Llinars del Vallès.


També va ser detingut a Llinars del Vallès el ciutadà britànic, que va resultar ser el cap del grup, en el moment en què carregava al seu cotxe dues caixes amb 48 quilos d'haixix. Els agents van inspeccionar dues naus més del polígon i hi van intervenir 2.800 quilos de resina d'haixix i diversos palets de productes alimentaris, en una d'elles; en l'altra hi van confiscar 24,55 quilos de marihuana processada i una màquina industrial envasadora al buit.
 

Edicions locals