L’Hospital de Mollet posarà en marxa una unitat de medicina esportiva

L’àrea es coordinarà amb àmbits com traumatologia i cardiologia per donar un servei integral al pacient

Societat

Mollet del Vallès

La Fundació Sanitària Mollet (FSM) estrenarà al gener una unitat especialitzada en medicina esportiva, que pretén ser referent en l’àmbit al Baix Vallès. Dimarts, aprofitant la capitalitat de Mollet com a ciutat europea de l’esport, l’Ajuntament acollia la presentació del dispositiu hospitalari, que es preveu posar en marxa a partir de l’11 de gener.

La unitat ha comptat amb la incorporació d’un doctor especialista en medicina esportiva, el doctor Hermoso, qui dirigirà un equip d’infermeria i que es coordinarà amb altres especialistes de l’Hospital de Mollet d’àmbits com cardiologia, traumatologia o nutrició. “Volem oferir una unitat especialitzada i integral a esportistes federats i no federats”, deia Hermoso.

La unitat oferirà una cartera de serveis diversos, entre els quals la valoració i certificació de les aptituds esportives –amb l’objectiu de garantir el bon estat de salut dels que parctiquen esport siguin o no federats–; i la traumatologia esportiva –amb l’assistència d’urgències de lesions derivades d’entrenaments i competicions, el seu tractament i la posterior rehabilitació. També oferirà prescripció esportiva personalitzada a aquelles persones que, per motius de salut, necessitin fer activitat física i circuits de rendiment esportiu i assessorament sobre entrenament a professionals de l’esport.  

El nou dispositiu s’emmarca en el pla estratègic 2017-2020 de la FSM que “és sensible a les noves necessitats de la població, més enllà de la cartera de serveis que contracta Salut”, assegurava el doctor Jaume Duran,  director general de la FSM. En aquest sentit, els serveis de la unitat, que, en no estar finançats per la Generalitat, seran sufragats pels usuaris, disposaran d’unes tarifes “el màxim d’ajustades i subvencionades”, apuntava Duran.
El servei estarà ubicat a l’espai de consultes externes de l’Hospital i s’oferirà els dijous en horari de tarda on no hi hagi activitat d’altres especialitats. “La filosofia ha estat aprofitar recursos amb espais i equipaments ja existents i créixer en funció de la demanda”, explicava el director de la FSM, qui reconeixia, però, que amb l’augment d’usuaris a l’Hospital, “hi ha dificultat per a l’expansió d’alguns serveis perquè l’espai físic del centre comença a estar compromès”, advertia.

En l’acte, el president de la FSM, Andreu Llargués, indicava que “és una unitat que respon a la demanda de la gent i que neix amb molta ambició”. Per la seva part, l’alcalde, Josep Monràs, felicitava els gestors de la FSM pel projecte com a “espai de referència i proximitat” i destacava la importància de la inversió en esport i medicina esportiva. “Aquesta unitat hauria d’estar dins la cartera de serveis que contracta Salut perquè els governs han d’entendre que, a la llarga, és una inversió que redueix la despesa sanitària”, concloïa Monràs.

Edicions locals