Llibertat provisional per al mosso detingut per punxar rodes de camions a l'AP-7

L'home, veí de Montmeló, haurà de comparèixer periòdicament davant del jutge

Societat

Montmeló

El jutjat d'Instrucció número 1 de Granollers ha acordat aquest divendres la llibertat provisional per a l'agent dels Mossos d'Esquadra detingut per punxar rodes de camions a l'AP-7, al seu pas pel Vallès. Tot i així, el jutge ha decidit, com a mesura cautelar, que l'agent comparegui puntualment al jutjat, se li retiri el permís de conduir, se l'inhabiliti per a l'exercici de la seva professió, se li prohibeixi la sortida de l'Estat, se li retiri el passaport i se li intervingui el seu vehicle, segons fonts judicials.

La causa continua oberta pels presumptes delictes de danys, contra la seguretat vial i falsedat documental. En total, entre l'1 i el 5 de desembre, es van veure afectats una cinquantena de vehicles. El jutge va prorrogar fins a dos cops la detenció del mossos d'esquadra en no acabar les diligències abans de poder prendre-li declaració.

El mosso, de 51 anys i veí de Montmeló, estava fora de servei des del setembre. L'home hauria actuat sol i de forma premeditada. Quan la investigació va concloure la presumpta relació del detingut amb la punxada massivament de rodes del camions, es van posar els fets en coneixement de Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra, que li va obrir un expedient disciplinari i l'ha suspès de les seves funcions.

Edicions locals