Les Franqueses posa en marxa el nou servei de neteja viària i recollida selectiva de residus

Durant el mes de desembre s’han començat a substituir els contenidors i s’ha renovat la flota de vehicles

Societat

les Franqueses

L’estand de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès a la Fira de Nadal va ser el tret de sortida de la campanya “Siguem Sincers”. Una campanya que pretén conscienciar la ciutadania per aconseguir un municipi molt més sostenible. I és que, si ja fa uns mesos anunciàvem el nou servei de neteja viària i recollida selectiva de residus i d’orgànica, ara ja es poden començar a apreciar els canvis als carrers.

Durant el mes de desembre ha començat el procés de substitució dels contenidors per uns de nous. Per cada contenidor antic s’ha col·locat un de resta i un altre d’orgànica, de manera que augmenta significativament el volum perquè no quedin bosses fora. A més, també s’han previst més punts de contenidors de reciclatge junts per tal que sigui més fàcil separar el residus.

 

Les millores no només suposen un canvi en els contenidors, sinó que es renova la flota de vehicles. La nova maquinària inclou els últims avenços tecnològics i això suposa menys soroll, menys contaminació, major eficiència i més sostenibilitat.

 

El nou servei també disposa de dues noves escombradores, una de petita i articulada per poder accedir a tots els racons; i una de gran que permet netejar amb aigua a pressió. La nova flota també preveu vehicles elèctrics, carretons de neteja i bufadors elèctrics per facilitar el manteniment dels espais públics.

 

Totes aquestes novetats en el material aniran acompanyades d’avenços tecnològics que es tradueixen en sistemes de control que permetran donar respostes més ràpides a qualsevol imprevist, saber quan s’han buidat els contenidors, conèixer els quilos recollits per contenidors o optimitzar els recorreguts.

 

L’objectiu de l’Ajuntament de les Franqueses és reciclar el 65% del residus municipals abans del 2030, tal com marca la Unió Europea.

 

Edicions locals