Bigues i Riells intensifica la campanya contra l’abandonament de caques de gossos

L’ incompliment de la normativa cívica se sancionarà amb multes de fins a 100 euros a partir del 2018

Societat

Bigues i Riells

L’Ajuntament de Bigues i Riells, mitjançant la implicació de de la Policia Local, fa un pas més per pal·liar l’abandonament de caques d’animals continuades. A partir del 2018 s’augmentarà la vigilància al municipi, sobretot al parc de gossos, i se sancionarà els veïns que no compleixin amb la normativa cívica. Segons l’ordenança municipal la falta es considera lleu i pot arribar als 100 euros d’amonestació.

“El fet que la localitat de Bigues i Riells estigui situada en un entorn rural fa que la població a vegades pensi que la via pública, sobretot els parcs i zones verdes, s’assembli a un camp on es poden abandonar les deposicions sense problemes” ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Baptista. El regidor també ha recordat que “s’ha intentat facilitar la neteja i sempre s’ha apel·lat a l’acció cívica dels propietaris d’animals per respectar els seus conciutadans”.

 

El parc de gossos, construït a l’agost i situat al carrer Maria de Bell-Lloc del barri del Rieral, està pensat per oferir un espai al centre del poble per a passejar l’animal tranquil·lament. Ara bé, cal respectar-ne la normativa d’ús, com ara la recollida d’excrements i dur lligats i amb morrió els gossos potencialment perillosos.

 

Aquesta és la tercera mesura que s’adopta per minimitzar aquesta pràctica incívica. Anteriorment, hi ha hagut una llarga campanya de conscienciació a través de cartells repartits pels fanals de tot el municipi des del 2016, d’una banda. I de l’altra, s’han instal·lat quatre dispensaris de bosses: al parc de gossos, davant del Centre Cívic de Riells, al parc de Lluís Companys i davant del Centre Cívic i Cultural de Bigues.

 

L'Ajuntament de Bigues i Riells recorda també que és obligatori i gratuït censar els animals domèstics. Es pot fer a les dependències de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i només cal presentar la targeta sanitària de l’animal.

 

Edicions locals