La grip entra en fase epidèmica al Vallès Oriental

El llindar per establir una fase d'epidèmia és de 109 casos per cada 100.000 habitants

Societat

La grip ja ha entrat en fase epidèmica al Vallès Oriental. L’Hospital de Granollers ha donat per iniciada l’epidèmia després que aquesta setmana hagi superat els 109 casos per cada 100.000 habitants, el llindar que indica quan una malaltia es converteix en una passa.

Ara, es preveu que l’epidèmia de grip s’allargui a la comarca durant 12 setmanes, és a dir, fins a principis del mes d’abril. Els infants, les persones amb malalties greus o cròniques, les dones embarassades i la gent gran són els grups de població amb més risc de patir la malaltia que, en la majoria de casos, dura entre una i dues setmanes.

 

En cas de patir la grip –febre alta, tos, mal de cap i malestar en general–, l’Hospital de Granollers recomana trucar al 061 abans d’anar a Urgències, per tal de rebre indicacions el més ràpid possible i, al mateix temps, evitar col·lapsar els serveis d’urgències de l’Hospital.

 

També es pot contactar el servei del 061 al correu 061catsalutrespon@gencat.cat, mitjançant l’app 061 CatSalut Respon o pel xat i el formulari del web.

 

Edicions locals