El Suprem reafirma la nul·litat d'una multa del sistema 'foto-vermell' com el de les Franqueses

La decisió sobre una sanció de trànsit basada en aquest sistema al País Valencià pot crear jurisprudència en casos d'arreu del territori

Societat

les Franqueses

El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit un recurs de l'Ajuntament de Catarroja, al País valencià, contra una sentència d'un Jutjat de València que havia anul·lat una multa  de trànsit greu derivada del sistema 'foto-vermell', que funciona de la mateixa manera que els polèmics semàfors de les Franqueses. Per tant, la multa contra la conductora queda ara definitivament anul·lada, fet que pot crear jurisprudència i servir d'exemple per a la resta de casos que s'han comptabilitzat, com és el cas del municipi franquesí.

La nul·litat de la multa de Catarroja se suma a la de fa uns mesos enrere, quan un jutjat de Barcelona va anul·lar una sanció de quatre punts i  200 euros que l'Ajuntament de Mataró havia imposat a un conductor a través del mateix sistema de control semafòric.

El fet es produeix quan l'equip de govern de les Franqueses va anunciar en l'últim ple que estudia alguns canvis en el sistema 'foto-vermell' del municipi. Un dels principals conflictes entre l'Ajuntament i la Plataforma d'Afectats per les Multes (PAM) és sobre si el sistema ha de tenir un control metrològic com els radars de velocitat, una proposta que defensa la plataforma i rebutja el consistori, basant-se en informes del Centro Español de Metrologia.

En aquest sentit, el TS ha dictat en contra del 'foto-vermell' perquè considera que no és un sistema prou fiable ja que no se sotmet, justament, als controls metrològics. En canvi, la Fiscalia arxivava una denúncia de la PAM contra l'alcalde perquè considerava les infraccions provades, ja que la sanció no es posa per excés de velocitat, sinó per saltar-se el semàfor en vermell.

Edicions locals