Mor Vicenç Paituví, president de Pimec Vallès Oriental

El celoní tenia 77 anys i el 2016 va rebre la Medalla Francesc Macià al mèrit al treball

Societat

Vicenç Paituví, president de la patronal de la petita i mitjana empresa (Pimec) al Vallès Oriental, ha mort aquest dimarts als 77 anys a causa d'una malaltia. Nascut a Santa Maria de Palautordera, actualment vivia a Sant Celoni. La vinculació amb l'associacionisme empresarial des dels anys 70 el van fer mereixedor el 2016 de la Medalla Francesc Macià al mèrit del treball, que atorga la Generalitat.

Per tal de canalitzar els interessos i els esforços de les petites i mitjanes empreses instal·ladores –amb uns 20 anys va fundar amb el seu germà una empresa de lampisteria–, va ser un dels fundadors de l'Associació d’instal·ladors d'Electricitat, Fontaneria i Gas i Afins del Vallés Oriental l’any 1977, de la qual també va ser president fins a 2017.

 
Va participar en la fundació de moltes associacions a Catalunya i va ser un dels promotors i  fundadors del Gremi Federatiu, integrat per diverses associacions, que s’ha transformat en la Federació d'Associacions Empresarials del Vallés Oriental (FAEVO).
 
 
Va ser també promotor i fundador de la Federació Catalana d'Associacions Empresarials (FERCA), l’Associació de Gremis Instal·ladors de Catalunya (AGIC) i des de l’any 2005 va ser el president de la delegació de la Patronal PIMEC al Vallés Oriental.

Edicions locals