De la sèrie 'Merlí' al 'Paradise' teatral

L'actriu Elisabet Casanovas fa el paper de narradora de tres històries que se succeeixen en un prostíbul

Cultura

Granollers

El Teatre Auditori de Granollers (TAG) fa una aposta per intentar atreure el públic jove gràcies a tres actors amb una gran popularitat televisiva. Així, tres dels protagonistes de l’exitosa sèrie Merlí, de TV3, canvien totalment de registre i de suport i presenten l’obra de teatre Paradise, que dissabte (21 h) aterra a la sala gran.

La producció, ideada i dirigida per Oriol Vila i Raquel Salvador –el impulsors de la companyia Nico&Sunset, que du el nom de la seva websèrie–, explica tres històries que passen en un mateix espai: l’habitació d’un prostíbul. S’hi aboquen tres relats que parlen de la família, de la soledat i de l’amor. “Cinc actors interpretant amb honestedat nou personatges a la recerca del seu paradís perdut”, descriu la companyia. Una comèdia construïda des del drama, amb tocs esperpèntics, i amb la Veroshka (Elisabet Casanovas –la Tània de la petita pantalla–) com a narradora i còmplice de l’espectador. L’acompanyen a l’escenari Albert Baró (Joan de Merlí), Artur Busquets (Cites i Barcelona, nit d’hivern), Adrián Grösser (Marc Vilaseca, i Aleix a Polseres vermelles) i Albert Salazar (Monty Phyton’s flying circus).

Tots plegats expliquen, primer, com tres germans van al Paradís perquè un d’ells –amb una discapacitat psíquica– tingui relacions sexuals per primer cop. La segona història és una trobada gairebé espiritual, mentre que la tercera relata com un pijo s’enamora d’una transsexual.

D’altra banda, en acabar l’obra i en el marc de la iniciativa Espectacle 360º, es podrà conversar amb la companyia que, entre altres aspectes, podrà explicar com aquesta història nascuda d’un projecte de microteatre ha acabat estrenant-se en un teatre com el Poliorama de Barcelona i fent gira arreu del país.

Edicions locals