El bus urbà de Cardedeu amplia la capacitat a petició de l’alumnat dels instituts

El vehicle que hi havia fins ara era insuficient per cobrir la demanada a les hores d’entrada i sortida dels instituts

Societat

Cardedeu

El vehicle que fa el servei de bus urbà de Cardedeu, el BUC, és ara més gran i hi poden viatjar fins a 44 persones. Coincidint amb la represa de les classes al gener, ha començat a circular un BUC amb més capacitat per donar resposta a la demanda de l’alumnat dels instituts a les entrades i sortides dels centres escolars.

El bus actual és un model urbà amb 21 seients i que permet viatjar a 23 persones dretes, i té pis baix amb rampa d'accés. Aquest vehicle circularà provisionalment fins al setembre.

L’ampliació de la capacitat del BUC forma part de la promoció de la mobilitat sostenible i segura i, especialment, de l’ús del bus per desplaçar-se pel municipi. El servei de BUC està integrat a l'ATM, i facilita el desplaçament per tots els barris del municipi prioritzant la proximitat de centres escolars, zones comercials i principals equipaments, els dies feiners amb una freqüència de mitja hora.

Els títols vàlids del BUC són els bitllets senzills i bitllets integrats ATM; la T-16 per a nens i nenes de 4 a 16 anys; l'S1 com a títol multipersonal de 10 viatges; la T-C10 com a targeta social de deu viatges –se'n poden beneficiar les persones en situació d'atur, les persones amb un grau de disminució igual o superior al 33% així com les persones que les acompanyin, els majors de 65 anys, les famílies monoparentals i les famílies nombroses sempre que estiguin empadronades a Cardedeu–; i el carnet T-C10 100% subvencionat per a persones jubilades que cobrin una paga igual o inferior al salari mínim interprofessional –es pot adquirir a l'OAC prèvia presentació de documentació–. 

 

Edicions locals