El fiscal demana entre 2 i 21 anys de presó per als joves que assetjaven i vexaven homosexuals

Els membres del grup 'Proyecto Pilla-Pilla' es feien passar per menors d'edat a xats i contactaven amb les víctimes

Societat

les Franqueses, Granollers

Els membres del Proyecto pilla pilla, una banda que assetjava i humiliava joves homosexuals i ho penjava a les xarxes, s'enfronten a entre 2 i 21 anys de presó. El fiscal del servei de delictes d'odi i discriminació demana per a Mykola, que en el moment dels fets tenia 19 anys i que considera el fundador i líder de la banda, dos anys per cadascun dels tres delictes contra la integritat moral que se li imputen i cinc anys per cada tres delictes contra la intimitat. Segons el fiscal, el grup liderat per Mykola tenia sis membres més –un dels quals, menor d'edat–.

Els Mossos d'Esquadra van detenir els membres del Proyecto Pilla-Pilla a finals de 2013, després que es produïssin tres incidents entre novembre i desembre d'aquell any, en què aquest grup contactava amb persones homosexuals, mitjançant diversos xats. Els membres del grup es feien passar per menors d’edat i concretaven una cita en un lloc discret. Un cop es realitzava la trobada, un grup de persones retenia i coaccionava la víctima, obligant-la a facilitar dades personals i a respondre diferents qüestions sobre la seva condició sexual. Les imatges que els membres del grup enregistraven amb una càmera de vídeo eren publicades amb posterioritat en els seus perfils de facebook i en la seva pàgina web.

La investigació es va iniciar a principis d'aquell mes, quan els Mossos d’Esquadra conjuntament amb la Policia Local de les Franqueses van detectar l’existència del grup a internet. Des del primer moment, va cridar l’atenció que en molts aspectes el grup anomenat Proyecto pilla-pilla, era un clar reflex del grup neonazi Occupy Pedofilya de Rússia.

El fiscal assegura en la instrucció que, com en el cas del grup rus, el Proyecto pilla pilla actuava "amb el pretext aparent d'identificar i neutralitzar suposats pederastes però l'objectiu real era la persecució, humiliació i vexació d'homes homosexuals".

De fet, explica que les dues bandes tenien també contacte amb altres moviments internacionals d'extrema dreta, i que a les xarxes socials eren seguides per moltes persones d'ideologia d'extrema dreta, que "exhibien simbologia vinculada al nacional socialisme, com el polze doblegat, una esvàstica i la salutació amb el braç alçat".

El fiscal els hi imputa tres actuacions delictives. La primera va passar el 22 de novembre de 2013, "amb la finalitat d'atemorir, humiliar i denigrar", Mykola es va citar amb un home homosexual després d'haver-hi conversat per Skype. Es van trobar a l'estació Granollers Nord i allà la resta de la banda va envoltar la víctima. Un altre acusat va filmar-ho i Mykola ho va difondre per internet. Segons la fiscalia, la víctima va intentar fugir, però els acusats "el van tirar a terra i van cridar maricón de mierda, donde piensas que vas, como te vuelvas a escapar te vas a enterar".

El desembre, el fiscal indica que Mykola va contactar amb dos homes més. Amb un es va citar el 7 de desembre a la porta de l'Hospital de Granollers i el va portar a aparcar al carrer Bertran de Seva, on es van produir fets similars als del novembre. Arran d'haver difós dades de la víctima a les xarxes, aquesta va seguir rebent insults i amenaces dies després.

El darrer cas és del 13 de desembre de 2013 quan Mykola va contactar amb un altre home i va quedar novament davant de l'Hospital, on el grup també el va intimidar i el va obligar a contestar preguntes davant la càmera sobre la seva orientació sexual i altres qüestions personals.

A més de les penes de presó, el fiscal també demana indemnitzacions de 6.000 euros per danys morals i de 25.000 per perjudicis morals de les filmacions.

Edicions locals