Empar Moliner: "El recorregut i el públic fan de la Mitja una cursa molt xula"

L'escriptora participarà a la carrera per segona vegada, mentre que el medallista Andreu Ballbé ha preferit córrer el Tast

Esports

les Franqueses

L'escriptora Empar Moliner serà entre els milers de participants que enguany correran la 32a edició de la Mitja. "La vaig córrer un any que va ploure molt i vam quedar xops. Per això aquest any em fa especial il·lusió corre-la seca", bromeja Moliner. "És una mitja molt xula perquè el públic anima molt, donen molts regals i al principi puja però durant la segona part baixa. Això és tot un al·licient!", assegura l'escriptora. "Mira si és un al·licient que jo només m’apunto al Tast de la Mitja, que és de baixada!", comenta l'exatleta olímpic Andreu Ballbé.
 

Tots dos han participat a la xerrada La dona i el fet de córrer, un llarg camí per recórrer, organitzada per la Biblioteca Municipal de les Franqueses i la Mitja. "Córrer és un esport divertit perquè tens la sort de fer-lo amb els cracks, per això hi ha tanta gent que s’ho passa bé corrent. Cada cop som més dones i, fins i tot, hi ha gent que només anima les dones", apuntava Moliner.

 

En aquest sentit, Ballbé explicava una anècdota de la Behobia-Sant Sebastià: "Mentre la corria, em vaig posar amb un grup de noies perquè anaven molt a ritme i, de cop, no parava de sentir aupa neska!. Li vaig preguntar a la noia que tenia al costat com era que tothom la coneixia i ella em va respondre que no era això, sinó que neska vol dir noia. El públic animava només a les noies!", recorda Ballbé.

 

Fons amb bibliografia esportiva orientada a l’educació

La xerrada s'ha emmarcat en la segona jornada Biblioteca de l'Esport, recurs per a l'educació, una iniciativa que pretén destacar els valors educatius en l'esport. L'ocasió ha servit per parlar del fons especialitzat en bibliografia esportiva orientada a l’educació que està constituint la biblioteca i que vol ser "un referent en el municipi i en la xarxa de biblioteques, una eina a què entitats i personalitats puguin recorre-hi per fer els seus projectes o les seves consultes", ha apuntat Cristina Sánchez, directora del Servei de Biblioteca Municipal. El fons encara està incorporant bibliografia i està obert a rebre propostes que ajudin a nodrir-lo.

 

Durant la jornada també s'ha inaugurat l’exposició fotogràfica Merletti i l’esport al primer terç del segle XX, que es pot visitar fins el 4 de febrer a la sala d’exposicions del Centre Cultural de Bellavista.

 

 

 

 

 

 

Edicions locals