Pablo Derqui es posa a la pell del 'Calígula' d'Albert Camus al TAG

L'obra es podrà veure aquest diumenge (21 h) al Teatre Auditori de Granollers

Cultura

Granollers

Aquest dissabte (21 h) arriba al Teatre Auditori (TAG) un dels plats forts de la programació teatral de la temporada. L’actor Pablo Derqui desplegarà novament el seu talent tot posant-se a la pell de Calígula, un dels grans textos dramàtics d’Albert Camus, que el director Mario Gas va estrenar al Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida i al Grec de Barcelona, i ha fet temporada al Teatre Romea.

Calígula tracta els temes recurrents de l’autor existencialista, com l’absurd existencial, l’alienació metafísica, el sofriment i la lògica del poder. Basat en l’emperador romà descrit per Suetonius, Calígula és, en realitat, una sèrie d’obres dins d’una sola peça. El protagonista –Derqui– es troba cara a cara amb l’absurd després de la mort de la seva germana i amant, i sotmet als seus súbdits a una sèrie de manifestacions sobre allò que ell considera que és la veritat: que els homes moren i són infeliços.

Anteriorment Derqui havia treballat sota les ordres de Mario Gas en la Mort d’un viatjant d’Arthur Miller, representada al Teatre Lliure el 2009. La peça, una crítica dels valors conservadors i la fal·làcia del somni americà, dedicada a Miller com a dramaturg.

Ara, a Calígula, treballa al costat de Borja Espinosa, Mònica López, Bernat Quintana, un repartiment d’excepció. De fet, la crítica ha destacat el cara a cara de Derqui i Mònica López, que interpreta Cesonia; i com Espinosa (el militar opositor) i Quintana (el jove poeta) també es guanyen el seu moment.

Edicions locals