Bigues i Riells comença el desplegament de fibra òptica al municipi

Els veïns i les empreses de Bigues i Riells podran disposar del servei de fibra òptica d'aquí a poques setmanes

Societat

Bigues i Riells

Les empreses Telefónica i Goufone començaran a instal·lar, a partir de la setmana que ve, xarxa de fibra òptica a Bigues i Riells. Es tracta d'una antiga reivindicació tant dels veïns com de l'Ajuntament que ara per fi ha vist la llum, tot i que incialment no estava previst desplegar el servei fins a finals de 2019.

Tot i que el servei estava previst per a finals del 2019, l'Ajuntament ha aconseguit acclerar els tràmits amb els operadors considerant que el servei de fibra òptica és una necessitat cada vegada més evident als nuclis urbans, ja que hi ha molta gent que treballa telemàticament des de casa.

 

La nova xarxa, que es preveu que estigui operativa a finals de març, donarà cobertura a tot el municipi, i oferirà serveis d'internet, telefonia i televisió d'alta velocitat.

 

Telefónica comercialitzarà el servei a través de Movistar, mentre que Goufone –una empresa amb capital 100% català que dóna servei a més de 800 usuaris del Vallès Oriental i el Maresme amb diferents serveis d’internet, telefonia mòbil i fixe, centraletes virtuals i interconnexió entre seus– ho farà a través de Gurbtec. 

 

La nova xarxa serà soterrada en alguns punt i aèria en altres, aprofitant els pals de llum existents.

 

 

 

 

Edicions locals