Bigues i Riells celebra la sisena edició de la Fira de l'Oli Vera

La plaça del Trull de Can Sapera també acollirà el quart Mercat del Pa

Economia

Dissabte, a les 10 h, Bigues i Riells inaugurarà la sisena edició de la Fira de l’Oli Vera i la quarta del Mercat del Pa, que es podrà visitar a la plaça del Trull de Can Sapera. El certamen –organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració del Consell Comarcal, l’Slow Food i el suport de la Diputació i la Xarxa Productes de la Terra– té l’objectiu d’enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a la recuperació de la varietat vera fina –molt estesa al segle XIX– i al seu reconeixement al territori.

La fira compta amb un programa d’activitats que s’encetarà amb les visites guiades al Trull de Can Sapera (a les 11, 11.45 i 12.30 h) i dos tallers –un per aprendre a fer sabó amb oli i l’altre, per fer figures de jumping clay. A les 12 h s’hi farà un show cooking amb l’associació CuinaVO.


Com a novetat d’aquesta edició, a les 12.30 h es farà el primer concurs d’elaboració d’allioli, amb una exhibició per part de Rafael Guillot de l’Escala, campió de Catalunya d’elaboració d’allioli a mà. Per acabar el matí de la millor manera, a les 13.45 h, es podrà fer un tastet de botifarra amb allioli i pa artesà.


També s’hi podrà comprar oli de productors de la comarca i fer tastos d’olis, així com també aprofitar per fer un tast d’oli de raig –el que surt
directament de les olives premsades–.

Edicions locals