L’Incasòl urbanitzarà sòl per a 600 habitatges a Lliçà d’Amunt

Es desenvoluparan un total de 12 hectàrees que ampliaran el nucli urbà

Societat

Lliçà d'Amunt

El director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Damià Calvet, i l’alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simón, han signat aquest dilluns un conveni per desenvolupar els sectors residencials Can Guadanya Vell i Can Francí, al centre del poble, que ocupen 12 hectàrees i que tindran capacitat de fins a 600 habitatges, dels quals prop de 200 seran protegits.

Can Guadanya Vell i Can Francí ocupen una superfície de 71.807 m2 i 39.966 m2, respectivament, delimitada pel carrer de la Fàbrica, al sud; el carrer de l’Aliança, al nord; l’avinguda dels Països Catalans i el riu Tenes, a l’est; i la carretera de Santa Eulàlia, a l’oest. Aquest espai urbà és majoritàriament de propietat privada i s’utilitza actualment com camps de conreu i aparcament.

 

El conveni estableix que l’Incasòl redactarà i l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt promourà i impulsarà la Modificació puntual del POUM que permetrà desenvolupar aquests dos nous sectors urbanístics. L’Incasòl serà l’administració actuant dels sectors i destinarà l’aprofitament urbanístic que li correspongui a polítiques de promoció pública.

 

L’Incasòl, com administració actuant, serà l’encarregada de la gestió i redacció dels instruments de planejament, i de la gestió i urbanització d’ambdós sectors. El sistema d’actuació serà de reparcel·lació en la modalitat de cooperació. 

 

La urbanització de Can Guandanya Vell i Can Francí permetrà resoldre la manca de sòl urbanitzat al municipi per a habitatge lliure i protegit, potenciar i ordenar el nucli urbà i concentrar el comerç de la zona ja que es preveu que els baixos dels blocs es destinin a usos comercials.

 

Edicions locals