Comencen les afectacions per obres a la plaça de la Font del Lleó de Caldes

L'obra està condicionada per un seguiment arqueològic a causa de la molt possible existència de restes romanes

Societat

Caldes de Montbui

Aquesta setmana comença la implantació sobre el terreny de les empreses encarregades de la reurbanització de la plaça de la Font del Lleó de Caldes, i a partir de dimarts s’instal·laran els coberts d’obra a la plaça de Can Rius i es delimitarà amb tanques l’espai afectat per l’obra, que començarà dilluns vinent.

A partir d'aquest dimarts comença la prohibició d’aparcament a la plaça de la Font del Lleó i els canvis en la circulació provocats per l’inici del projecte de reurbanització. Per això l'Ajuntament recorda que queda prohibit l’aparcament a tota la plaça i que per fomentar la rotació de vehicles, la part més baixa del pàrquing de l’Escorxador passa de ser aparcament lliure a ser aparcament regulat amb zona blava (amb rotacions de 45 i 90 minuts).

 

Igualment, des del carrer del Forn es podrà girar a l’esquerra cap al carrer de Delger i d’allà a la dreta cap al carrer de Barcelona (per accedir als balnearis); el carrer del Pont serà només d’accés per a veïns i el carrer Bellit estarà obert per permetre als vehicles sortir del centre històric a través del carrer Vic.

 

La reurbanització de la plaça de la Font del Lleó ha estat adjudicada a la UTE integrada per Rogasa i Rehacsa per valor de 902.086 euros, i compta amb una subvenció del 50% del cost total a càrrec de la Llei de Barris. L'obra està condicionada per un seguiment arqueològic a causa de la molt possible existència de restes romanes. L’interès se centrarà en el 20% de sòl revisable després de la primera actuació (entre les Termes Romanes i el Balneari Broquetes). Aquesta condició de zona d’interès arqueològic fa necessària molta prudència a l’hora de d’avançar la durada de les obres, tot i que l’Ajuntament treballa amb l’objectiu de culminar el projecte abans de final d'any. 

 

Els canvis urbanístics de la plaça es faran d'acord amb el projecte presentat per l’estudi Volta Arquitectura + AR47, que té en compte les exigències urbanístiques, geològiques, socials i turístiques d’aquest centre neuràlgic calderí, i també els resultats d’un procés de participació ciutadana que recull les prioritats d’entitats i veïns de Caldes de Montbui.

 

Edicions locals