L'Ajuntament de Lliçà d'Amunt traslladarà serveis municipals a les naus de Biokit

Aquesta setmana l'empresa ha lliurat a l'Ajuntament les parcel·les i les edificacions de Can Malé

Societat

Lliçà d'Amunt

L’alcalde de Lliçà d'Amunt, Ignasi Simón, i el director general de la companyia Biokit SA, Pau Planas, van signar dijous l’acta per al lliurament a l’Ajuntament de les instal·lacions i construccions que la companyia té a Can Malé.

L’empresa Biokit ja ha deixat totes les naus situades a la zona de Can Malé, menys un petit espai que encara necessita, i s’ha traslladat a la seu construïda al polígon industrial de Can Montcau. Per això, l’empresa i l’Ajuntament han pogut signar l’acta de lliurament d’instal·lacions, aprovada en el ple del passat 25 de gener, en compliment de les previsions de les bases d’actuació de la junta de compensació del sector discontinu de Can Montcau-Can Malé de Lliçà d’Amunt i del projecte de reparcel·lació d’aquest sector.

 

Així doncs, Biokit ja ha fet lliurament a l’Ajuntament de les parcel·les i instal·lacions de cessió obligatòria i gratuïta establertes, menys un petit espai, necessari encara per culminar el procés  físic i administratiu de trasllat, que mantindrà com a màxim fins al desembre de 2021.

 

A banda de formalizar la cessió de l’espai, en l’acta aprovada també es formalitzen els acords relatius a l’enderroc i la compra de material. En aquest sentit, l’acta inclou l’extinció de l’obligació econòmica contreta per Biokit d’assumir fins a un import de 200.000 euros el cost d’un eventual enderroc de les construccions i instal·lacions existents, atès l’interès de l’Ajuntament per mantenir-les. I també inclou l’adquisició per part de l’Ajuntament de determinats elements mobles, que es relacionen, que Biokit transmet en condicions econòmiques molt beneficioses, per un preu de 100.000 euros més IVA.

 

Ara, l’Ajuntament vol traslladar alguns serveis municipals a la zona de Can Malé, d’uns 17.000 metres quadrats, qualificada per l’actual Pla d’Ordenació Urbanística Municipal com a sistemes d’espais lliures i d’equipaments.

 

L’alcalde també va explicar en el darrer ple que s’està treballant en quins usos donar a aquestes instal·lacions on, a més de serveis municipals, hi estarà ubicat un Centre Artesanal de Cervesa (a la planta baixa de la nau principal) i, posteriorment, es farà un procés participatiu per als espais que encara quedin lliures, ja que, segons l’alcalde, Can Malé esdevé una possibilitat de disposar de més espai per a les entitats locals culturals, socials, etc.

 

Edicions locals