Santa Maria de Martorelles engega dilluns la recollida porta a porta

Els contenidors d’orgànica i resta seran retirats de la via pública

Societat

Santa Maria de Martorelles

Santa Maria de Martorelles, amb poc més de 860 habitants, iniciarà aquest dilluns la recollida selectiva de residus porta a porta. El servei, que el prestarà el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, consistirà en el desplegament de la recollida porta a porta de la fracció orgànica i bolquers (tres cops a la setmana) i resta (un cop a la setmana).

Cada any es generen a Santa Maria de Martorelles prop de 413 tones de residus municipals (479 kg/hab./any). “És un sistema que ens ha de permetre passar del 43% de residus separats al 75%, cosa que suposarà un estalvi en la gestió dels residus i adaptar-se cada vegada més a la normativa europea”, diu Olivia Mones, regidora de Medi Ambient. 

 

En aquest sentit, l'objectiu del nou servei de recollida i transport de residus que es posarà en marxa quest dilluns és incrementar la quantitat de residus recollits de forma selectiva i arribar a l’objectiu fixat per la Unió Europea de reciclar el 50% de la brossa l'any 2020.

 

Pel que fa al funcionament de la recollida, que continuarà a càrrec del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, “els veïns hauran de treure els cubells al carrer a partir de les 22 h del dia abans de la recollida, i el camió passarà a primera hora del matí, en horari diürn; un cop feta la recollida caldrà retirar de nou el cubell”.

 

Pel que fa a la recollida de vidre, envasos i paper i cartró es mantindran els contenidors actuals, mentre que els d’orgànica i resta seran retirats de la via pública.

 

Amb aquest ja són nou municipis de l’àmbit del consorci que han optat per implantar la recollida selectiva porta a porta dels residus municipals: Castellterçol, Figaró-Montmany, Lliçà de Vall, Martorelles, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines i Tagamanent.

 

Edicions locals