Comencen els treballs d'integració de la llosa del soterrament del tren a Montmeló

L'Ajuntament està habilitant un espai d'aparcament a la zona del pavelló

Societat

Montmeló

La primera fase d'obres d'integració de la llosa del soterrament a Montmeló ja s'ha posat en marxa. L'empresa constructora OHL ha començat amb els treballs de replanteig d'unes obres que es preveu comencin a mitjans de febrer i que duraran uns mesos. L'actuació d'aquesta primera fase afectarà l'espai comprès entre els carrers Pompeu Fabra i Lluís Companys.

En la part de la plataforma ferroviària, es construirà un talús inclinat que estarà delimitat per un mur de gabions de pedra. Aquest s'enjardinarà i es realitzarà la plantació de 10 arbres de port mitjà, envoltats de plantes i gespa. Entre el mur de gabions de pedra i el paviment es farà un camí de formigó imprès, reservat per a vianants, que connectarà la zona del carrer Mogent amb el carrer Doctor Ferran. En el parterre del pavelló es col·locarà pedra de colors amb plantes de forma puntual. S'ampliarà la vorera del carrer Doctor Ferran fins al final del talús.



Redistribució de l'aparcament
Aquestes obres afectaran les places d'aparcament del carrer Miquel Biada, que l'Ajuntament compensarà amb l'adequació i redistribució de l'aparcament a la zona del pavelló, incrementant l'espai amb unes 20 places més, una adequació que ja s'ha començat a fer. L'aparcament disposarà d'un total de 73 places, dues adaptades, estarà acabat amb paviment asfàltic, que segons l'Ajuntament ha tingut en compte la integració al màxim de l'arbrat. Amb tot, l'actuació obliga a eliminar 4 arbres amb poca qualitat paisatgística i cert risc de caiguda.


 
Paral·lelament s'iniciaran les feines de distribució de l'aparcament de l'espai de l'antic escorxador. Aquesta zona serà preparada per a disposar d'unes 320 places degudament alineades, il·luminades i senyalitzades de manera que la ciutadania disposi d'una bossa d'aparcament a 5 minuts a peu de l'estació.

 

De moment l'aparcament a la zona del pavelló serà d'ús lliure per a la totalitat de la població del municipi però amb la construcció del nou aparcament de l'escorxador, una part serà d'ús limitat vinculat al comerç i serveis del centre de la població.

 

Entre aquesta zona i el futur aparcament de l'escorxador, es construirà una escala que connectarà els dos espais a través de la plataforma ferroviària.

 

Per últim, en la reunió amb la direcció d'obra d'Adif, mantinguda a les dependències municipals, l'Ajuntament ha manifestat la necessitat de compatibilitzar l'obra amb l'accés a l'aparcament per part dels veïns del carrer Miquel Biada i Girona. S'ha acordat que aquest tema serà prioritari i que es tractarà degudament amb l'empresa adjudicatària, un cop aquesta presenti el pla d'obres. L'Ajuntament ha assegurat que informarà puntualment al veïnatge afectat.

Edicions locals