Comencen les obres de la passera de la C-17 a l'Ametlla

Abans del mes de març es farà l'acte de col·locació de la primera pedra

Societat

Ametlla del Vallès

Les obres per a la instal·lació d'una passera per a vianants que ha de comunicar el poble de l'Ametlla amb el barri de Pinar i Rosanes i el Centre Comercial Sant Jordi, per damunt de la C-17, ja han començat. La instal·lació, amb un cost superior als 600.000 euros, es preveu que estigui operativa abans de l'estiu. 

El passat 29 de gener, membres del govern municipal, l'arquitecte i un representant de l'empresa JIP van assistir al replanteig i senyalització de les obres de la nova passera, una actuació licitada per un import de 612.109 euros (IVA inclòs) i amb una durada prevista de quatre mesos.

 

Les obres s'han plantejat considerant la màxima brevetat en l’execució in situ, mitjançant la prefabricació (ja en marxa) dels diferents elements que conformen l’estructura. Això es deu a la necessitat de tallar el menys temps possible la circulació de les diverses vies afectades, especialment la C-17. 

 

La passera es resol amb dos arcs metàl·lics d’uns 57 metres que suporten una plataforma superior o passarel·la per a vianants, a la qual s’hi accedeix des de dos nuclis de comunicació verticals situats als extrems de l’estructura, amb sengles escales i ascensors amb suficient amplada com per a encabir-hi una bicicleta.

 

Per fer front al cost de l'obra, l'Ajuntament de l'Ametlla ha demanat prorrogar la subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 215.000 euros. Si no sorgeix cap impediment, està previst que les obres finalitzin d'aquí a quatre mesos. Abans del mes de març es farà l'acte de col·locació de la primera pedra. 

 

Edicions locals