La Generalitat licita les obres de la connexió de la ronda Nord al polígon Congost a les Franqueses

Territori i Sostenibilitat hi invertirà uns 1,3 milions euros i preveu iniciar els treballs la propera tardor

Societat

les Franqueses, Granollers

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres d’un nou vial de connexió des de la ronda nord de Granollers cap al polígon industrial Congost a les Franqueses –entre la rotonda de Francesc Macià i el Sector V Industrial, al marge esquerre del Congost–. Els treballs, que ara es liciten per un import d’1,3 milions d'euros, milloraran l’accessibilitat i la mobilitat a aquesta zona industrial. L’obra està previst que comenci la tardor vinent i tingui una durada prevista de set mesos.

El nou vial connectarà la rotonda a diferent nivell de Francesc Macià de la ronda nord de Granollers (C-352) i el polígon industrial al marge esquerre del riu Congost. Travessarà –amb un pas inferior– el terraplè de la via del ferrocarril. El vial tindrà prop de 250 metres de longitud i una amplada total de 12 metres i estarà format per una calçada de 7 metres –amb 2 carrils de 3,5 metres i dues voreres de 2,5 metres–.
 
Per travessar la línia del ferrocarril, es construirà un calaix de formigó armat que es col·locarà per empenta. El calaix tindrà una secció de 12 metres d’amplada per 6 d’alçada i una longitud d’uns 30 metres. es preveu la disposició d'andanes, baranes i tancament al pont del ferrocarril generat amb el calaix i el desplaçament d'un suport de la catenària afectat per les obres.
 
L’actuació inclou també els moviments de terres, les estructures de ferm, els elements de drenatge, els sistemes de senyalització i de seguretat viària. Així també, s’han previst mesures d’integració en l’entorn, la construcció de diversos murs i la instal·lació d’enllumenat. El projecte també preveu la construcció d'un mur provisional per permetre la prefabricació del caixó empentat sense afectar l’explotació de la indústria situada al nord del polígon; el drenatge de l’esplanada amb tub dren amb prisma de graves envoltades de geotèxtil; andanes, baranes i tanca de tancament al pont del ferrocarril i el desplaçament d’un pal de catenària afectat per les obres.

Edicions locals