Can Muntanyola acull la primera trobada de la Taula de l'Economia Social de la comarca

La trobada ha estat promoguda per l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental

Economia

Més d’una quarantena de representants d’entitats i empreses es van reunir dimarts a Can Muntanyola en el marc de la primera trobada de la Taula Territorial de l’Economia Social del Vallès Oriental, que promou l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. Es tracta d’un nou espai de referència al territori per fomentar l’economia social, solidària i cooperativa en el marc del programa Aracoop del Departament de Treball–.

Actualment hi ha 14 ateneus cooperatius al país, i el del Vallès Oriental agrupa les cooperatives Doble Via, Facto Assessors, Espai Assessor, Escola Sant Gervasi i Contrapunt –l’editora de l’AraGranollers–, així com també el Consell Comarcal. A més, hi ha una desena d'entitats col·laboradores, i les que s'hi vulguin adherir poden contactar amb l'Ateneu per mitjà del correu info@ateneucoopvor.org.

La trobada a Can Muntanyola va permetre treballar, debatre i plantejar les línies de treball i que es duran a terme des de l’Ateneu Cooperatiu, i anar sumant noves visions i projectes.

La jornada va consistir, d’una banda, en una presentació inicial de l’Ateneu i una explicació dels seus objectius, a càrrec de l’equip tècnic que el conforma. D’una altra, es va generar una dinàmica de treball en què es va dividir els participants en quatre grups de treball sobre quatre eixos. El primer se centra en  les estratègies per impulsar més projectes cooperatius, l’emprenedoria col·lectiva, reconversió i projectes informals. El segon eix pretén consolidar el teixit cooperatiu, fomentar la intercooperació i generar mercat social. El tercer grup s’encarrega de la sensibilització i difusió, així com l’organització de jornades i activitats. I, finalment, el quart eix tracta el model de governança i l’organització de la taula.

La granollerina La Magrana Vallesana i la vallesana Art Cervesers van presentar els seus productes als assistents.

Edicions locals