Trànsit senyalitza el radar per tram de la C-17 i confirma que l'activarà en poques setmanes

Societat

Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Parets del Vallès

El Servei Català de Trànsit ha començat a senyalitzar i a ultimar els treballs per activar definitivament el nou radar de tram de la carretera C-17, col·locat en sentit sud entre Lliçà d'Amunt i Parets del Vallès, instal·lat ara fa un any i que des d'aleshores encara no s'havia activat. Tot apunta que podria entrar en servei en poques setmanes.

El Servei Català de Trànsit ha confirmat que el radar es posarà en funcionament en poques setmanes i que ara s'estan ultimant els treballs per activar-lo. Els darrers dies s'ha senyalitzat la infraestructura, tot i que els senyals es mantenen tapats amb una bossa de plàstic fins que el radar, que calcularà la velocitat mitjana dels vehicles en un tram de gairebé 4 quilòmetres, no entri definitivament en servei.

Lectura de matrícules per trams
Es tracta d’un radar de tram, el primer d’aquestes característiques a la comarca, un sistema que llegeix la matrícula de tots els vehicles en una primera fotografia i que repeteix la lectura uns quilòmetres més endavant per calcular la velocitat amb la qual han circulat els vehicles de mitjana en el tram controlat.

En aquest cas concret, la zona controlada per radars serà un tram de gairebé 4km entre Lliçà d’Amunt i Parets, i tindrà tres punts de lectura, ja que els límits de velocitat en aquest tram varien entre 80 i 100 km/h en funció del traçat de l’autovia.

Així, la lectura inicial de les matrícules es farà a l’altura de les noves instal·lacions de Mango, a Lliçà d’Amunt, a l’entorn del km 19,8, just a l’inici del tram de revolts i descendent cap a Lliçà de Vall i amb velocitat limitada a 80 km/h.

La segona fotografia es farà poc després de la incorporació dels vehicles que provenen de Granollers pel coll de la Manya, al km 18,2, que calcularà la velocitat dels vehicles en aquest primer tram, que registra un índex elevat de sinistralitat. A partir d’aquest punt el límit de velocitat de la C-17 s’incrementa fins als 100 km/h.

La tercera lectura de matrícules es farà a Parets, just abans dels accessos al nucli urbà i a l’entorn del km 16,2, on es calcularà la velocitat dels vehicles en aquest segon tram i el dispositiu determinarà si el vehicle ha de ser sancionat.

 

Edicions locals