Jordi Borràs publica 'Dies que duraran anys' sobre l'1 d'octubre

Les imatges del fotoperiodista vallesà s'acompanyen de textos del granollerí Albert Forns i la montmelonina Anna Ballbona, entre altres escriptors

Política

El fotoperiodista vallesà Jordi Borràs publica avui Dies que duraran anys, un relat sobre l'1-O que s'acompanya de textos d'escriptors reconeguts, entre els quals el granollerí Albert Forns i la montmelonina Anna Ballbona, i que ha editat AraLlibres –del grup SOM, al qual pertany l'AraGranollers–.

L'1 d'octubre de 2017 quedarà gravat a la memòria col·lectiva del país, amb imatges icòniques que mostren l’astúcia popular a l’hora de custodiar urnes i paperetes, les primeres detencions de càrrecs públics, la mobilització general de la societat, la violència policial, la resistència pacífica i el desencadenament dels fets politicojudicials. A Dies que duraran anys, Jordi Borràs fa una selecció de fotografies tant seves com d'altres fotoperiodistes –com el garriguenc Ramon Ferrandis– que van deixar aquells dies de setembre i octubre.

Les imatges s'acompanyen de textos d’escriptors i escriptores que van viure aquells dies amb una estranya barreja de joia, horror i, sobretot, dignitat. A banda de Forns i Ballbona, hi participen Jenn Díaz, Marina Espasa, Natza Farré, Raül Garrigasait, Jordi Lara, Adrià Pujol, Gemma Ruix i Joan Todó.

Jordi Borràs ha publicat altres obres vinculades al seu compromís sociopolític i a l'especialització en l'auge de l'extrema dreta, com els llibres Warcelona. Una història de violència, Plus Ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya i Desmuntant Societat Civil Catalana.

Edicions locals