Els radars per tram de la C-17 entre Lliçà i Parets entren en servei aquest dimecres

La velocitat màxima permesa en els trams controlats és de 80 km/h en el primer tram i de 100 km/h en el segon tram

Societat

Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Parets del Vallès

El Servei Català de Trànsit (SCT) posarà en funcionament els dos nous radars de tram de la C-17 entre Lliçà d'Amunt i Parets a partir d'aquest dimecres. L’objectiu és reduir la velocitat excessiva o inadequada en aquest tram així com la sinistralitat.

Segons informa el SCT la instal·lació d’aquests sistemes de control de la velocitat es considera una eina eficaç alineada amb l’estratègia de la Visió Zero i respon a les directrius que fixa el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020. 

 

Els dos radars que es posaran en marxa controlaran la velocitat al llarg d’un tram de 3,6 km de longitud en sentit sud, entre Lliçà d'Amunt i Parets. El límit màxim de velocitat permès és de de 80 km/h en el primer tram i de 100 km/h en el segon tram.

 

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d’un equipament de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l’objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur.

 

Edicions locals