Entitats municipalistes recorren contra la pujada del 12% del preu de l'aigua

L'alcalde de Parets i president del Consorci Besòs Tordera, Sergi Mingote, ha anunciat la decisió aquest dilluns

Societat

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Consorci Besòs Tordera han acordat interposar un recurs contenciós administratiu contra la decisió de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d'augmentar un 11,8% la tarifa de l’aigua.

FMC, AMB i Consorci Besòs Tordera –presidit per l'alcalde de Parets, Sergi Mingote– han anunciat aquest dilluns que recorreran contra la decisió de l’ACA d'augmentar el preu de l’aigua subministrada per Aigües del Ter-Llobregat (ATLL), i demanaran la mesura cautelar de suspensió executiva de la mesura pel "greu perjudici econòmic que representaria la seva aplicació a les tarifes de consum". 

 

En opinió de les tres entitats, aquesta pujada està molt per sobre de l’IPC, no correspon a cap millora del servei i trasllada l’encariment d’un servei indispensable als ens locals i la ciutadania. A més, asseguren, es preveu la publicació imminent de la sentència del Tribunal Suprem sobre la possible anul·lació del concurs de privatització d’ATLL que va dur a terme la Generalitat, de manera que consideren "altament inapropiat” carregar la ciutadania amb noves pujades al rebut de l’aigua "quan probablement estem a les portes de recuperar la gestió pública d’ATLL i poder reduir-ne el cost".

 

L'increment del preu de l'aigua va ser aprovat pel consell d’administració de l’ACA al desembre i s’aplicarà a l’aigua que els ajuntaments i les entitats subministrades reben de la xarxa Ter-Llobregat, que dóna servei a bona part de les comarques de Barcelona.

 

La mesura entrarà en vigor el mes de març i afectarà a 116 municipis i uns 4,5 milions de persones, depenent del consum i de com els ajuntaments i les companyies subministradores finals ho apliquin. L’FMC, l'AMB i el Consorci Besòs Tordera consideren que amb aquest increment es trasllada als ajuntaments i als seus administrats els efectes de la decisió.

 

Edicions locals